Dusk Diver 2 Review

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου Dusk Diver, μας έρχεται η συνέχεια, από την ομάδα ανάπτυξης WANIN International, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Idea Factory. Το Dusk Diver 2 είναι ένα RPG δράσης τύπου musou, το οποίο λαμβάνει χώρα στην περιοχή Ximending στην Ταϊπέι και σας βάζει στη θέση της Yang Yumo ένα χρόνο μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού, καθώς αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τον νέο δράκο. Η Yumo και οι σύμμαχοί τους στο Tumaz Mart (τώρα μαζί με τον Nemea, τον ανταγωνιστή του αρχικού παιχνιδιού) αντιμετωπίζουν τις διαστασιακές ρωγμές από το Youshanding, την απόκοσμη εκδοχή του Ximending και το σπίτι των θηρίων του χάους.


Τελικά, η Yumo και η ομάδα της συναντούν ένα μυστηριώδες αγόρι στο Youshanding και δέχονται επίθεση από μια φιγούρα γνωστή ως Dark Diver, που αναζητά το αγόρι για άγνωστους λόγους. Ενώ αυτό συμβαίνει, αποκαλύφθηκε ότι μια αντίπαλη ομάδα γνωστή ως Elysium προσπαθεί να αποκτήσει τον έλεγχο του Youshanding και του συστήματος ελέγχου Dragon Vein από τους Kunlunians. Ενώ η ιστορία του Dusk Diver 2 χρειάζεται λίγο χρόνο για να ξεκινήσει, αρχίζει προς το τέλος για να πει μια καλή ιστορία, καλογραμμένη με ένα ισχυρό υποστηρικτικό καστ χαρακτήρων. Το παιχνίδι , μπορείτε να το παίξετε ακόμα και αν δεν έχετε ασχοληθεί με το αρχικό παιχνίδι.


Το Dusk Diver 2 είναι ένα musou παιχνίδι στο οποίο όμως έχουν γίνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με το πρώτο. Το πρώτο παιχνίδι είναι σε στυλ hack 'n' slash, με πολλούς μικρούς εχθρούς τους οποίους ξεπαστρέφεις εύκολα και κάποιους μεγάλους που θα κολλήσεις. Στο Dusk Diver 2 όμως αυτό αλλάζει καθώς έχουμε περισσότερους δυνατούς αντιπάλους, που είναι ακόμα πιο δυνατοί και θα σας κάνουν να πονέσετε αρκετά μέχρι να τους νικήσετε.


Συμπερασματικά, το Dusk Diver 2, όπως και το πρώτο παιχνίδι, έχει πολλές δυνατότητες να γίνει ένα τρομερό παιχνίδι, με πολλούς ενδιαφέροντες και μπόλικη δράση. Μάλιστα ο τρόπος που τελειώνει μας δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε και σε μια συνέχεια.


Θετικά:
- Ενδιαφέροντες χαρακτήρες
- Ενδιαφέρουσα ιστορία

Αρνητικά:
- Οι μάχες διαρκούν πολύ

Βαθμολογία: 7,5/10 Developer: WANIN International
Publisher: Idea Factory Available for: PS4|PS5, Switch, PC Release date: 24/2/2022
Tested on: PS5

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review