Παρουσίαση: Από το Μανχάταν στο Άγιο Όρος

Το βιβλίο «Από το Μανχάταν στο Άγιο Όρος», είναι ένα πνευματικό έργο που μας διηγείται μια ιστορία για ένα ταξίδι ζωής. Η ιστορία έχει να κάνει με έναν Έλληνα φοιτητή, ο οποίος σπούδασε στο εξωτερικό, δούλεψε στο Μανχάταν και καθώς επισκεπτόταν την Ελλάδα στις διακοπές του, επισκέφτηκε το Άγιο Όρος και αργότερα πήρε την απόφαση να γυρίσει και να γίνει μοναχός. Ο μοναχός αυτός λοιπόν αφηγείται σε μια διάλεξη που έδωσε στο πανεπιστήμιο που σπούδασε, την ιστορία της ζωής του και απαντάει στους προβληματισμούς των φοιτητών.

Μέσα στο βιβλίο μας περιγράφει αυτή τη διάλεξη που έδωσε, με τους φοιτητές να τον ρωτάνε διάφορες απορίες που τους δημιουργούνται. Μας περιγράφει πώς από την Αθήνα βρέθηκε να σπουδάζει στην Νέα Υόρκη και να βρίσκει δουλειά σαν σερβιτόρος στο διασημότερο celebrity club της χώρας.


Συνεχίζει την ιστορία αργότερα με το πώς ξεκίνησε να εργάζεται στην μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία του κόσμου, πώς έγινε διευθυντής λίγο μετά τα 30 του, ερωτεύτηκε την κόρη του ιδιοκτήτη του ομίλου και λίγο πριν παντρευτούν αποφασίζει να τα αφήσει όλα πίσω και να γίνει μοναχός στο Άγιο Όρος όπου ζει μέχρι και σήμερα!

Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία, η οποία είναι αληθινή και ο συγγραφέας Θοδωρής Σπηλιώτης μίλησε μαζί του για να γράψει το νέο του βιβλίο που βασίζεται στην ζωή του. Νομίζω πως αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον σε αυτό το βιβλίο, είναι το κομμάτι που βλέπουμε πώς κάποιος αποφασίζει να πάρει την απόφαση να γίνει μοναχός και αν το συνδυάσετε με την παρακολούθηση διάφορων ντοκιμαντέρ που έχουν γυριστεί για το Άγιο Όρος, ίσως καταφέρετε να αποκτήσετε την γενικότερη εικόνα. Είναι ένα βιβλίο το οποίο το προτείνω σε όποιον θέλει να διαβάσει μια πραγματική ιστορία, για το πώς κάποιος μπορεί μέσα σε μια στιγμή να κάνει στροφή 180 μοιρών και να αλλάξει τα πάντα στη ζωή του.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Θοδωρής Σπηλιώτης είναι ο επινοητής του Αθωνικού Management και ιδρυτής της εταιρείας Athonian Management, με σκοπό να εκπαιδεύει, να εφαρμόζει και να μεταλαμπαδεύει τη γνώση σε επιχειρήσεις και πανεπιστήμια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι επιστημονικός συνεργάτης και διδάσκει στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης του ΓΕΕΘΑ. Διαθέτει δεκαοκταετή εμπειρία στον χώρο της τεχνολογίας, στους τομείς Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης, με υψηλόβαθμες θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες. Ο κ. Σπηλιώτης κατέχει τη θέση του ιδρυτή και CEO (Δ/ντος Συμβούλου) στην επιχείρηση ESURVEY.


Χαρακτηριστικά βιβλίου:
Συγγραφέας: Θοδωρής Σπηλιώτης
Εκδόσεις: Κάκτος
ISBN: 978-618-215-009-2
Σελίδες: 192
Ημερομηνία Έκδοσης: 6/2022

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Atelier Ryza 3 Review

Dead Island 2 Review

 Jin Conception Review