Παρουσίαση: Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗ ΤΩΝ ΟΡΦΑΝΩΝ

Το βιβλίο «Ο γιος του αφέντη των ορφανών», δεν είναι ένα ανάλαφρο βιβλίο που θα διαβάσετε για να χαλαρώσετε. Πρόκειται για ένα δυστοπικό θρίλερ, όπου οι άνθρωποι έχουν χάσει τα δικαιώματά τους.Βασικός ήρωας της ιστορίας είναι ο Πακ Τζουν Ντο, γιος μιας γυναίκας που ήταν τραγουδίστρια μέχρι που την έκλεψαν για την Πιονγιάνγκ και ενός ισχυρού πατέρα που διευθύνει ένα στρατόπεδο εργασίας για ορφανά παιδιά, τη μοναδική θέση που του επέτρεπε να βγάζει το ψωμί του και παράλληλα να προσέχει τον γιο του. Ενός γιου στον οποίο δεν χαρίζεται για κανέναν λόγο. Ο Πακ Τζουν Ντο δε θυμάται τίποτα για τη μητέρα του, παρά μόνο ότι ήταν τραγουδίστρια. Ο ίδιος ζει μαζί με τα ορφανά, του δίνει ψευδώνυμα και είναι ο αρχηγός τους.

Όταν η αφοσίωση και η οξυδέρκειά του αναγνωρίζονται από τους υψηλά ιστάμενους του κράτους, η προοδευτική άνοδος στην ιεραρχία μοιάζει ασταμάτητη. Ο Τζουν Ντο γίνεται επαγγελματίας απαγωγέας, αντιμετωπίζει παγωμένα νερά, σκοτεινές σήραγγες και ανατριχιαστικούς θαλάμους ανακρίσεων. Τολμάει να αντιταχθεί στον ίδιο τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, σε μια προσπάθεια να σώσει τη γυναίκα που αγαπάει, τη θρυλική ηθοποιό Ήλιο Σελήνη. Ένα συναρπαστικό θρίλερ και συνάμα μια ιστορία χαμένης αθωότητας, Ο γιος του αφέντη των ορφανών σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας χώρας που μαστίζεται από την πείνα, τη διαφθορά και την καθημερινή βαναυσότητα δίχως όμως να λείπουν η συντροφικότητα και οι κλεμμένες στιγμές ομορφιάς και αγάπης.

Η ιστορία του βιβλίου δεν μιλά μόνο για την χαμένη αθωότητα, αλλά μας δίνει την εικόνα μιας χώρας όπου η πείνα, η διαφθορά σε όλους τους τομείς και η βαναυσότητα σε καθημερινή βάση κυριαρχούν. Ποια η θέση όμως της συντροφικότητας των περιορισμένων κλεφτών στιγμών ευτυχίας και της αγάπης μέσα σε όλο αυτό; Ο στοχευμένος λόγος του συγγραφέα χαρακτηρίζεται από μια γλαφυρότητα στις περιγραφές των εικόνων, τις διαρκείς εναλλαγές σκηνών, την απαραίτητη δράση και τα έντονα συναισθήματα. Κύριος όμως σκοπός του είναι να μυήσει το αναγνωστικό κοινό στη ζωή των ηρώων και των ηρωϊδων του. Στο τέλος, μου άφησε ένα αίσθημα ελπίδας, μέσα στην τόση μαυρίλα του βιβλίου, που είναι ανακουφιστικό και αισιόδοξο.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Adam Johnson διδάσκει δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Έχει γράψει τις συλλογές διηγημάτων Emporium (2003) και Fortune Smiles, η οποία βραβεύτηκε με το National Book Award το 2015, και τα μυθιστορήματα Parasites Like Us (2004) και Ο γιος του αφέντη των ορφανών, που απέσπασε το Pulitzer Prize μυθοπλασίας το 2013. Έχει λάβει το Whiting Writer’s Award και υποτροφίες από το National Endowment for the Arts και το Guggenheim Foundation. Έργα του έχουν δημοσιευτεί στο Esquire, στο Harper’s, στο Playboy, στο GQ, στο The Paris Review, στο Granta, στο Tin House, στους New York Times, και έχουν ανθολογηθεί για το Best American Short Stories. Ζει στο Σαν Φρανσίσκο.


Χαρακτηριστικά βιβλίου:
Συγγραφέας: Adam Johnson
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
ISBN: 978-960-484-751-8
Σελίδες: 688
Ημερομηνία Έκδοσης: 2021

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review