Παρουσίαση: Μακάρι να Εξαφανιζόταν

Όλοι όσοι έχουν μεγαλύτερα αδέλφια, πολλές φορές έχουν πέσει θύματα των πλακών που τους κάνουν. Ο πρωταγωνιστής μας ο Σιμόν, έχει απηύδησει από τον μεγαλύτερο αδελφό του που την έχει δει σκηνοθέτης και του κάνει καθημερινά πλάκες για να τις αποθανατίσει στο φακό. Η τελευταία πλάκα όμως ήταν αυτή που ξεχύλισε το ποτήρι, με τον Σιμόν να εύχεται να εξαφανιστεί ο αδελφός του για να τον αφήσει στην ησυχία του.

Όταν όμως έκανε αυτή την ευχή ποτέ δεν θα φανταζόταν ότι θα πραγματοποιούταν μπροστά στα μάτια του, καθώς γύρναγαν μαζί στο σπίτι τους, μετά το σχολείο. Ευτυχώς σαν από μηχανής θεός, εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε ο Άβαρης, ο οποίος αναγνώρισε τον απαγωγέα του αδελφού του, ο οποίος είχε το παρατσούκλι Αρπακτικό. Μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι για την εύρεση του αδελφού του.

Σε αυτό το ταξίδι ο Σιμόν θα ανακαλύψει έναν νέο κόσμο που υπήρχε ακριβώς κάτω από την μύτη του, όπου κάποιοι απήγαγαν παιδιά για να τους κάνουν εργάτες. Μαζί θ’ αναγκαστούν ν’ αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα και να παλέψουν για την ίδια τους τη ζωή. Ο υπόγειος σταθμός της πόλης θα τους οδηγήσει στις στοές του ορυχείου. Θα περάσουν δια πυρός και σιδήρου για να καταφέρουν να φτάσουν στο Καταφύγιο. Εκεί το κόκκινο νερό θα δείξει τον δρόμο για να συναντήσουν τα παιδιά του Δράκοντα. Άραγε θα καταφέρουν να βρουν την έξοδο από τον λαβύρινθο ή ο Κύριος του Πύργου θα τους αιχμαλωτίσει για πάντα στο σκοτάδι;

Ο συγγραφέας του τίτλου είναι ο Σιμόν Παλάσιος, ο οποίος επέλεξε ο πρωταγωνιστής να έχει το ίδιο όνομα με αυτόν και μάλιστα κράτησε την ταυτότητά του κρυμμένη, οπότε δεν ξέρουμε τίποτα για αυτόν και ούτε έχουμε φωτογραφία του στο βιβλίο. Από εκεί και πέρα η υπόθεση του βιβλίου είναι ενδιαφέρουσα. Σαν ιστορία, έχει κάποιες δόσεις φανταστικού, οι οποίες όμως με τον τρόπο που έγραψε την ιστορία θα μπορούσαν και να μην υπάρχουν καθόλου και να εξελισσόταν όλη η ιστορία στον πραγματικό κόσμο. Παρόλα αυτά αυτές οι δόσεις δίνουν και ένα μυστήριο στην ιστορία.


Χαρακτηριστικά βιβλίου:
Συγγραφέας: Σιμόν Παλάσιος
Εκδόσεις: Ιβίσκος
ISBN: 978-618-5505-40-0
Σελίδες: 277
Ημερομηνία Έκδοσης: 2021

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review