Aquadine Review

Το Aquadine μας έρχεται από την SoftColors και πρόκειται για ένα visual novel και μας αφηγείται μια ρομαντική ιστορία, με πρωταγωνιστή έναν ξεναγό γονδολιέρη. Η πόλη της Aquadine έχει εμφανή επιρροή από αυτή της Βενετίας της Ιταλίας, καθώς οι μετακινήσεις σε αυτή γίνονται με τις γόνδολες. Ο κόσμος έχει το ενδιαφέρον του και σε συνδυασμό με την εξέλιξη της ιστορίας, θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο.


Ο κάθε χαρακτήρας στο Aquadine έχει την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα, την οποία μπορούμε να εξερευνήσουμε περισσότερο στην επιλογή των route. Με πρώτη ματιά όλοι οι χαρακτήρες φαίνονται αδιάφοροι, αλλά με την βοήθεια της πλοκής, το παιχνίδι σιγά-σιγά καταφέρνει να ξεχωρίσει αρκετούς από το πλήθος και τα στερεότυπα. Αξιοσημείωτες είναι οι στιγμές που περνάμε με τον κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά, έτσι ώστε να μάθουμε αρκετές πληροφορίες για την ζωή του και να επιλέξουμε τον κατάλληλο προς το τέλος του παιχνιδιού. Όλο το ταξίδι μας στην Aquadine θα διαρκέσει τουλάχιστον 6 με 7 ώρες, δίχως να συμπεριλάβουμε τα υπόλοιπα τρία routes που θα μας απομένουν.


Ως προς τα γραφικά, αν και κατά γενικές γραμμές ήταν ελλιπές σε ποσότητα, η λεπτομέρεια στο background έκανε όλη τη διαφορά στην αισθητική. Τα ηχητικά εφέ που συνόδευαν την ιστορία, είναι χαμηλής ποιότητας δίνοντας την εντύπωση μιας πρόχειρης και φθηνής δουλειάς, κάτι που γενικώς δεν χαρακτηρίζει τον τίτλο. Μια ακόμα σημαντική έλλειψη, ήταν αυτή των voice actors σε όλες τις συζητήσεις, αποτελώντας ίσως και το μεγαλύτερο αγκάθι του τίτλου. Η μόνη συμμετοχή των ηθοποιών είναι στην αρχή μερικών φράσεων, λέγοντας διάφορες λέξεις ή κάνοντας κάποιους ήχους που ταιριάζουν στην περίσταση.

Συμπερασματικά, το Aquadine είναι ένα χαλαρό, όμορφο, καλοκαιρινό ταξίδι, που θα σας προσφέρει αρκετές ώρες διασκέδασης.


Θετικά:
- Πανέμορφο εικαστικό
- Μαγευτική μουσική
- Ενδιαφέρουσα ιστορία

Αρνητικά: 
Έλλειψη voice overs

Βαθμολογία: 7/10
Developer: SoftColors 
Publisher: Ratalaika
Available for: Switch, PS4, PS5, PC, Xbox Series X|S
Tested on: PS5
Release date: 26/8/2022

Ευxαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review