Klonoa Phantasy Reverie Series Review

Με αφορμή το γεγονός πως η σειρά Klonoa κλείνει τα 25 χρόνια της το 2022, η Bandai Namco βρήκε την ευκαιρία να την επαναφέρει στο προσκήνιο, μέσω μιας συλλογής η οποία περιέχει τους δύο βασικούς-κεντρικούς τίτλους. Η συλλογή περιλαμβάνει το Klonoa: Door To Phantomile (το οποίο είχε κυκλοφορήσει στο πρώτο PlayStation το 1998) και το Klonoa 2: Lunataea’s Veil (το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 2001 στο PlayStation 2).


Το Klonoa: Door to Phantomile αποτελεί ένα 2.5D παιχνίδι πλατφόρμας, στο οποίο χειριζόμαστε τον Klonoa. Ως προς την ιστορία, σκοπός μας είναι να ταξιδέψουμε στο Phantomvile και να αντιμετωπίσουμε τον Ghadius, ο οποίος θέλει να μετατρέψει τον κόσμο, από ονειρικό, σε έναν που κυριαρχούν οι εφιάλτες. Το Klonoa περιέχει έναν πιο αισθητικά ολοκληρωμένο κόσμο, χρησιμοποιεί τις χρωματικές παλέτες σωστά και προσδίδει έναν έντονα παραμυθένιο χαρακτήρα. Η λιτή φιγούρα του Klonoa, που κρατά το δαχτυλίδι, γίνεται εύκολα αναγνωρίσιμη δημιουργώντας έναν ήρωα μασκότ.

Ως προς το gameplay, η απλότητα των μηχανισμών το κάνει ιδανικό για το ευρύ κοινό. Η κλιμακούμενη δυσκολία του δεν φτάνει ποτέ στα όρια του εκνευριστικού, με αποτέλεσμα να μην κουράζει ποτέ τον παίχτη αλλά και να μην γίνεται απλοϊκό στα όρια του βαρετού. Στα θετικά του τίτλου είναι και η ιστορία, η οποία καταφέρνει να περάσει τα μηνύματά της.


Από την άλλη, στο Klonoa 2: Lunatea’s Veil, βλέπουμε να υπάρχει μια βελτίωση σε όλους τους τομείς. Η απόκριση γίνεται ταχύτερη, ενώ στα γραφικά παρουσιάζονται περισσότερες λεπτομέρειες. Οι αλλαγές στο gameplay είναι ελάχιστες. Γνωρίζοντας επίσης για το καταληκτικό τέλος του πρώτου τίτλου, εδώ οι δημιουργοί πάτησαν στην ανάπτυξη των μηνυμάτων του πρώτου Klonoa και κατά επέκταση, μετέφεραν τη θεματολογία σε έναν καινούργιο, άγνωστο για τον ήρωα μας κόσμο.

Κλείνοντας, το Klonoa Phantasy Reverie Series, σίγουρα προϊδεάζει για περισσότερα απ’ όσα δίνει. Από τη μια, η δύναμη του είναι το άμεσο στοιχείο του platforming gameplay του, που το κάνει ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Είναι εθιστικό, γρήγορο και συνοδευόμενο από μια όμορφη χρωματική παλέτα και φανταστικό soundtrack. Δυστυχώς όμως, η μεταφορά του στη σύγχρονη εποχή έχει γίνει με έναν πρόχειρο τρόπο. Είναι ιδανικό αν έχετε ξεμείνει από επιλογές.


Θετικά:
- Ιδανικό για παιδιά μικρής ηλικίας
- Υψηλό και σταθερό framerate
- Οπτική βελτίωση
- Απλότητα μηχανισμών

Αρνητικά: - Φαίνεται η ηλικία του πρώτου τίτλου (Μικρή διάρκεια/ Επαναλαμβανόμενοι εχθροί)
- Ως remaster δεν προσφέρει καινούργιο περιεχόμενο

Βαθμολογία: 8,5/10 Developer: Bandai Namco Entertainment, Monkey Craft 
Publisher: Bandai Namco Entertainment 
DistributorBandai Namco Entertainment Hellas
Available for: PS4,
PS5, PC, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S
Release date: 8/7/2022 Tested on: PS5

Ευχαριστώ πολύ την BANDAI NAMCO Entertainment για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review