Παρουσίαση: ΔΙΟΜΙΡΑ

Το Διομίρα είναι ένα δυστοπικό βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, ένα είδος που σπάνια καταπιάνονται Έλληνες συγγραφείς. Ο πρωταγωνιστής μας είναι ο Τροτ, ο οποίος ζει στην ένατη επαρχία στον 23ο αιώνα και που τώρα που ενηλικιώνεται θα χρειαστεί να αποχωριστεί όλους τους ανθρώπους και να αναλάβει μια δική του Μονάδα Ζωής. Εκεί θα ζήσει «φυλακισμένος» σε τέσσερις τοίχους, για τα επόμενα διακόσια χρόνια, όπου θα μπορεί να έχει ότι επιθυμεί αλλά δε θα ξαναέρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Αυτό όμως είναι κάτι που ποτέ δεν ήθελε ο Τροτ και με το χάρισμα που έχει να συγκεντρώνεται, αποφασίζει να το σκάσει και να σπάσει τα δεσμά της μοίρας του. Στο φευγιό του θα συμβάλλει και η Γριά, μια μυστηριώδεις γυναίκα που βοηθά για λίγο όλους τους αντιφρονούντες και θα του δώσει να καταλάβει την αξία της λογοτεχνίας αλλά και του ταλέντου του στη συγκέντρωση.

Ο Σπύρος Γλύκας καταφέρνει να κτίσει ένα δυστοπικό κόσμο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Ο κόσμος έχει καταστραφεί, οι άνθρωποι βασίζονται στην τεχνολογία για να επιβιώσουν και η μόνη πόλη που ευδοκιμεί ανήκει στις πέντε οικογένειες που ήταν υπεύθυνες για τη καταστροφή του κόσμου, όπου τώρα κατέχουν όλη την εξουσία. Επίσης, η τεχνολογία είναι πιο εξελιγμένη από ποτέ. Έχουμε ρομπότ με τόσο αναπτυγμένη τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία μπορούν μέχρι και να «νιώσουν» συναισθήματα... Ο ρυθμός του βιβλίου είναι γρήγορος, κινηματογραφικός, με πολλές ανατροπές. Αν σας αρέσουν τα δυστοπικά μυθιστορήματα θα πρέπει να το τσεκάρετε!


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Σπύρος Γλύκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων. Τον κέρδισαν όμως οι τέχνες αφού ασχολήθηκε επαγγελματικά με το κόσμημα και ερασιτεχνικά με τη μουσική, τη φωτογραφία και πρόσφατα με τη λογοτεχνία. Το πρώτο του διήγημα, "Το κεφάλαιο εννέα", διακρίθηκε στον διαγωνισμό που διοργάνωσε στο διαδίκτυο το περιοδικό "Ως3". Το βιβλίο "Η δική μου Εύα" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.


Χαρακτηριστικά βιβλίου:

Συγγραφέας: Γλύκας Σπύρος
Εκδόσεις: Ιβίσκος
ISBN: 978-618-55-0519-6
Σελίδες: 352
Ημερομηνία Έκδοσης: 7/2021

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review