The Elder Scrolls Online: High Isle Review

Το Elder Scrolls Online: The High Isle είναι η πιο πρόσφατη επέκταση για το παιχνίδι, δίνοντάς μας μια ολοκαίνουργια περιοχή που δεν έχουμε ξαναδεί σε άλλο παιχνίδι Elder Scrolls. Το καινούριο expansion, μας προσφέρει μια καινούρια περιοχή, στο μαγευτικό αρχιπέλαγος Systres, με πολλά μικρά νησάκια που ποικίλουν σε άγρια φύση και μεσαιωνικές πόλεις ευρωπαϊκού στυλ. Το campaign εμβαθύνει στην μυθοπλασία, ξεφεύγοντας από το κατεστημένο πρότυπο της ξαφνικής απειλής και του άμεσου κινδύνου που έχουμε δει στα προηγούμενα expansions. Το παιχνίδι ξεκινάμε σε περιοχή των Bretons, μια φυλή από ευγενείς μακριά από τις ακτές της Tamriel, όπου έχουμε γαλαζοαίματους και ιππότες.. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ευγενείς, με ιπποτικά τάγματα και πανύψηλα κάστρα, που θα πρέπει να τους προειδοποιήσουμε και να τους πείσουμε για μια απειλή που έρχεται και απειλεί την ειρήνη τους. Αργότερα μάλιστα θα συναντήσουμε και Druids.


Το High Isle προσφέρεται και για single-player εμπειρία. Ο χάρτης είναι χωρισμένος θεματικά σε περιοχές πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, που προσφέρουν άπειρες ώρες εξερεύνησης. Στο κέντρο βρίσκεται το High Isle, το μεγαλύτερο από τα νησιά, και το Gonfalon Bay, μια μεσαιωνική παραθαλάσσια πόλη κλεισμένη μέσα στους τοίχους ενός κάστρου όπου βρίσκουμε την διπλωμάτη Lady Arabelle, την οποία βοηθάμε στις προσπάθειες της να λήξει τον πόλεμο. Έξω από την πόλη απλώνονται μεγάλες εκτάσεις από λόφους, παραλίες με ναυάγια και αρχαία ερείπια των Druids. Στην απέναντι ακτή, στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί Amenos, τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα, καθώς καλύπτεται από τροπική βλάστηση και εκεί βρίσκονται οι φυλακές του High Isle. Εκεί θα έρθουμε αντιμέτωποι με ένα νέο είδος τέρατος, τα Hadolids και θα βοηθήσουμε στην απόδραση κάποιων φυλακισμένων.

Σε αυτή την περιπέτεια, έχουμε δυο νέους συντρόφους, μια Khajiit μάγος, την Ember, που μπορεί να δημιουργήσει κεραυνούς και ανεμοστρόβιλους και την ιππότης Isobel, που αυξάνει τις πιθανότητες για απόκτηση περισσότερου και καλύτερου loot από τα world bosses.


Τέλος, έχουμε ένα καινούριο mini game με κάρτες, το Tales of Tribute, με το οποίο μπορείτε να ασχοληθείτε αν θέλετε να χαλαρώσετε και το οποίο μπορείτε να παίξετε είτε με NPCs, είτε με άλλους παίκτες, ενώ υπάρχουν και βαθμολογημένες παρτίδες για όσους θέλουν να ασχοληθούν πιο εντατικά και να αποκτήσουν μια θέση στα leaderboards. Ανάμεσα στα έπαθλα περιέχονται νέα achievements, χρήματα, υλικά για crafting, έπιπλα και cosmetics.

Συμπερασματικά, ο πλούτος του νέου περιεχομένου είναι αρκετός για να κρατήσει το ενδιαφέρον οποιουδήποτε παίκτη, ενώ η ίδια η ιστορία κάνει αυτή την επέκταση πραγματικά να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες.


Θετικά:
- Ωραία ιστορία
- Η ανάπτυξη χαρακτήρων
- Μπόλικα μέρη για εξερεύνηση

Αρνητικά:
- Το Voice acting μπορούσε να είναι καλύτερο

Βαθμολογία: 8/10
Developer: ZeniMax Online Studios
Publisher:  Bethesda Softworks
Available for: PS5, PS4, Xbox X|S, PC,Xbox One
Tested on: PS5
Release date: 5/4/2022

Ευχαριστώ πολύ την Ave S.A. για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review