Lost Ruins Review

Το Lost Ruins είναι ένα 2D survival action παιχνίδι, το οποίο αναπτύχθηκε από την Altari Games, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η DANGEN Entertainment. Ως προς την ιστορία, η πρωταγωνίστρια είναι ένα κορίτσι που ξυπνάει μέσα σε ένα dungeon χωρίς τις αναμνήσεις της. Εκεί συναντάμε μια μυστηριώδης μάγισσα, την Beatrice, η οποία μας ενημερώνει πως πρέπει να νικήσουμε κάποια τέρατα και να νικήσουμε τους ακολούθους μιας αίρεσης, για να καταφέρουμε να πάρουμε τις αναμνήσεις μας πίσω.


Ως προς το gameplay, όπως μας ενημερώνει είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης. Οι εχθροί στην αρχή κάνουν μεγάλη ζημιά και τα save points δεν σας θεραπεύουν. Θα χρειαστεί να νικήσετε εχθρούς για να βρείτε θεραπευτικές σφαίρες ή να φάτε φαγητό που έχετε πάρει. Οι εχθροί δεν είναι πολλοί, αλλά η έμφαση στο επίπεδο επιβίωσης, στον περιορισμό των ζημιών και τη διαχείριση των προμηθειών σας προκαλεί κάποιο άγχος. Οι παγίδες αφθονούν, που σημαίνει ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί οι κίνδυνοι παραμονεύουν και εκεί που δεν το περιμένετε.

Όμως, σύντομα θα ανακαλύψετε ένα άνοιγμα σε έναν τοίχο που μπορεί ο παίκτης να ανακαλύψει. Το δωμάτιο περιέχει ένα όπλο που είναι αρκετά ισχυρό για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς με ένα χτύπημα ή δύο. Λίγο αργότερα, θα βρείτε ένα φυλαχτό που γιατρεύεται όλη η ζωή σας. Έτσι, με αυτά τα δυο αντικείμενα το παιχνίδι θα γίνει πολύ πιο εύκολο.


Οι μάχες σώμα με σώμα έρχονται σε δύο μορφές: μαχαιρώματα και εναέρια χτυπήματα. Τα εναέρια όπλα κοπής είναι αργά, έχουν χαμηλή εμβέλεια και είναι γενικά κουραστικά στη χρήση. Τα όπλα μαχαιρώματος, από την άλλη πλευρά, είναι αδύναμα και έχουν επίσης κακή εμβέλεια. Υπάρχει επίσης μαγεία. Μπορείτε να αγοράσετε ή να βρείτε ξόρκια σε όλο το παιχνίδι, αλλά το MP είναι ακριβώς όπως η HP, εκτός από το γεγονός ότι ποτέ δεν επαναφέρεται αυτόματα. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ξόρκια, θα πρέπει να ξαναγεμίζετε το MP σας με αντικείμενα. Τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσετε το φυλαχτό που λειτουργεί ακριβώς όπως αυτό με τη ζωή, το οποίο σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τη μαγεία πιο ελεύθερα. Υπάρχει πολύ περισσότερη ποικιλία στις μαγικές επιθέσεις, αλλά η χωρητικότητα μάνα σας είναι τόσο περιορισμένη και τα ξόρκια καταναλώνουν τόσο πολύ MP που αναγκαστικά θα πάτε σε χρήση melee όπλων.

Συμπερασματικά, το Lost Ruins είναι ένας από αυτούς τους τίτλους που είναι καλή ιδέα στη θεωρία, αλλά στην πράξη, δεν είναι τόσο διασκεδαστικό όσο θα μπορούσε να ήταν. Το παιχνίδι απογοητεύει στο gameplay και τους μηχανισμούς του.


Θετικά:
- Όμορφα γραφικά

Αρνητικά:
- Σύστημα μάχης

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Altari Games
Publisher: DANGEN Entertainment
Available for: Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox One
Tested on: Switch
Release date: 6/6/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review