Cardful Planning Review

Το Cardful Planning μας έρχεται από την Walk Home Games. Ως προς την ιστορία, παίζετε μια κάρτα που είναι βαθιά ερωτευμένη με μια άλλη κάρτα, γιατί δεν μπορούμε να έχουμε ένα παιχνίδι όπου υπάρχει ένα ρομαντικό ενδιαφέρον, ακόμα κι αν είναι ματωμένα τραπουλόχαρτα. Η συνοδευτική κάρτα σας έχει τραβηχτεί και πρέπει να την πάρετε πίσω μέσα από μια σειρά από μπουντρούμια και λαβύρινθους που είναι γεμάτοι με παγίδες και άλλες κάρτες. Η ιδέα είναι να μετακινηθείτε από άκρη σε άκρη σε μια δισδιάστατη περιοχή, αναποδογυρίζοντας και είτε μαζεύοντας άλλα πράγματα είτε αποφεύγοντάς τα προσεκτικά για να φτάσετε στην έξοδο. Πρέπει να προσγειωθείτε στην έξοδο ως τον κατάλληλο αριθμό και χρώμα, το οποίο αλλάζει ανάλογα με τα φύλλα που αγγίζετε στην πορεία. Τα πρώτα επίπεδα θα έχουν έναν ελάχιστο αριθμό φύλλων που θα συναντήσετε. Καθώς προχωράτε, ωστόσο, οι επιλογές γίνονται πιο ποικίλες. Επίσης οι παγίδες γίνονται πιο δύσκολες, μετατοπίζοντας από αιχμές και πυργίσκους βαλλίστρας σε πράγματα όπως τεράστια φράγματα φλόγας και πραγματικά λέιζερ. Νομίζετε ότι αυτό είναι περίεργο; Μην ανησυχείτε, γίνεται πιο περίεργο!


Όπως αποδεικνύεται, το Cardful Planning θέλει να ενσωματώσει ένα σωρό πρόσθετα πράγματα που πρέπει να σκεφτεί, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων ικανοτήτων ταιριάσματος. Έτσι, μερικές φορές θα είσαι μπαστούνι για να μπορείς να τρέχεις και να προσπαθείς να αποφύγεις τα βλήματα, αλλά, άλλες φορές, θα είσαι ένα διαμάντι για να μπορείς να μετακινείς τετράγωνα. Συνήθως, μια αλλαγή ικανότητας δεν υπάρχει αυθαίρετα: θα τη χρειαστείτε για να ξεπεράσετε το επίπεδο . Έτσι, όταν έχετε την ευκαιρία να ξεπεράσετε τα κενά ή τις παγίδες, καταλαβαίνετε ότι ο σκοπός αυτού του επιπέδου είναι να φτάσετε μέχρι το τέλος και προσαρμόζετε τις προσδοκίες σας ανάλογα.

Αν και μια ώρα δεν φαίνεται πολύς χρόνος, μπορεί να είναι μεγάλη όταν ένα παιχνίδι παρουσιάζεται όπως το Cardful Planning. Καθώς η αισθητική είναι τόσο έντονη, μπορείτε να νιώσετε σαν να κάνετε μια εξαιρετικά ρετρό εμφάνιση σε μια απλή ιδέα. Αν και μερικές φορές είναι γοητευτικό, πολλά από τα απλά μαύρα, άσπρα και κόκκινο (με πινελιές πράσινου και μπλε) κάνουν την όλη εμπειρία να φαίνεται μπερδεμένη. Οι παγίδες που εκρήγνυνται με χρώμα αισθάνονται σαν να σας αιχμαλωτίζουν επίτηδες, εκμεταλλευόμενοι την έντονη αντίθεσή τους για να προκαλέσουν την επισήμανση των αντανακλαστικών σας και όχι επειδή είναι καλά σχεδιασμένα.


Μην με παρεξηγείτε, το παιχνίδι ήταν ενδιαφέρον. Η Cardful Planning, αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό και πέτυχε. Τα μπουντρούμια δεν μοιάζουν με οτιδήποτε έχω παίξει πριν. Όταν υπάρχει μια στιγμή που πραγματικά κάνει κλικ και συνδυάζεται, μπορεί να είναι συναρπαστική και εκτιμώ τη λεπτομέρεια που δίνεται. Το τελευταίο boss, το The Bad Hand, ένιωθε περισσότερο σαν να έπρεπε να ήταν σε άλλο παιχνίδι, αλλά παρόλα αυτά έδωσε τόσο ένα ικανοποιητικό σκηνικό δράσης όσο και ένα καλό τέλος. Αυτό είναι το στοιχείο που μου άρεσε πολύ, οι στιγμές που το παιχνίδι ανεβάζει τη δράση και σου ζητά να σκεφτείς και να δράσεις γρήγορα.

Συμπερασματικά, υποθέτω ότι το καλύτερο από το Cardful Planning είναι να μπείτε είτε με το κατάλληλο σύνολο προσδοκιών είτε χωρίς προσδοκίες. Είτε προσεγγίστε το παιχνίδι χωρίς καμία σύγκριση στο μυαλό σας, είτε αποκτήστε προσεκτικά μια αίσθηση για το παιχνίδι μέσω κριτικών και από στόμα σε στόμα. Δεν θέλετε να πιστεύετε ότι αυτό θα είναι υπερβολικό για το ένα ή το άλλο, γιατί, στην πραγματικότητα, δεν προσφέρει αρκετά ούτε στη δράση ούτε στο αινιγματικό. Είναι μια αξιοπρεπή μικρή γεύση και των δύο, αλλά η ισορροπία είναι τόσο ανισόρροπη που νιώθεις σαν να παίρνεις γεμάτες μπουκιές από το ένα μέχρι να μουδιάσουν οι γευστικοί σου κάλυκες και μετά σου ζητείται να δοκιμάσεις την άλλη γεύση.


Θετικά:
- Ιδιαίτερο παιχνίδι

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια

Βαθμολογία: 6,5/10
Developer: Walk Home Games
Publisher: Walk Home Games
Available for: Nintendo Switch, PC
Tested on: Switch
Release date: 29/4/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review