Παρουσίαση: Μπίλι Σάμερς

Το «Μπίλι Σάμερς» είναι το νέο νουάρ μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, όπου πρωταγωνιστής μας είναι ο Μπίλι Σάμερς, ο οποίος είναι πρώην πεζοναύτης, που είχε πολεμήσει στο Ιράκ ως ελεύθερος σκοπευτής. Πλέον δουλεύει ως επαγγελματίας πληρωμένος δολοφόνος, αλλά έχει έναν ηθικό κώδικα που δεν παραβαίνει, όσα και αν είναι τα χρήματα. Ποιος είναι αυτός; Το θύμα του θα πρέπει να είναι «κακός». Αποδεδειγμένα κακός, π.χ. έμπορος ναρκωτικών κτλ.

Έτσι αναλαμβάνει μια τελευταία δουλειά. Αυτή η δουλειά πληρώνει καλά, αρκετά για να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να ζήσει μια ήρεμη ζωή. Όμως κάτι δεν του κολλάει... Στην αρχή του βιβλίου μαθαίνουμε τα πάντα για αυτόν τον μοναχικό εκτελεστή, τα όνειρά του, την καθημερινότητά του, τους τρόπους που φέρνει εις πέρας τις αποστολές τους. Έπειτα παρακολουθούμε την εκτέλεση και στη συνέχεια βλέπουμε πως καταλήγει... να τον κυνηγούν όλοι και να τον θέλουν νεκρό. Πώς θα καταφέρει να ξεφύγει από αυτή τη μέγγενη που σφίγγει γύρω του;

Το Μπίλι Σάμερς είναι ένα φιλόδοξο και ανατρεπτικό μείγμα λογοτεχνίας που συνδυάζει το πολεμικό μυθιστόρημα με νότες ρομαντισμού και νουάρ, όλα σε μια ασυνήθιστη ιστορία αργοπορημένης ενηλικίωσης, όπως γράφει και το Wall Street Journal. Το βιβλίο διαβάζεται απνευστί και αποτελεί ένα ύμνος στην αγάπη, στην τύχη, στη μοίρα και στη λαχτάρα μιας νέας αρχής. Όσοι δεν το έχετε διαβάσει ήδη, το καλοκαίρι αποτελεί η ιδανική ευκαιρία για να το κάνετε!


Χαρακτηριστικά βιβλίου:
Συγγραφέας: Stephen King
Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
ISBN: 
978-960-64-5260-4
Σελίδες: 576
Ημερομηνία Έκδοσης: 16/3/2022

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review