Blast Brigade vs. the Evil Legion of Dr. Cread Review

Το Blast Brigade vs. the Evil Legion of Dr. Cread μας έρχεται από την Allods Team, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η MY.GAMES και πρόκειται για ένα 2D action platformer με έντονα metroidvania στοιχεία, ωραία γραφικά, διασκεδαστικό gameplay και αρκετές ώρες δράσης και εξερεύνησης.


Ως προς την ιστορία, στο επίκεντρο βρίσκεται η Blast Brigade, μια ομάδα ειδικών δυνάμεων που έχει ως αποστολή να σταματήσει τον Dr. Cread και τα σατανικά του σχέδια για την κατάκτηση του κόσμου. Καθώς φτάνουν στο νησί του, τα αμυντικά συστήματα του Cread ρίχνουν το σκάφος της ομάδας με αποτέλεσμα να χωρίζονται και να πρέπει να δημιουργήσουν μια βάση στα παράλια του νησιού την ίδια στιγμή που πρέπει να βρουν έναν τρόπο να εισχωρήσουν στο πύργο του Δόκτωρα.

Ωστόσο, η ομάδα δεν είναι μόνη της στο νησί αφού τόσο οι τοπικοί κάτοικοι όσο και άλλοι πράκτορες θα πρέπει να συνεργαστούν για να σταματήσουν τα σχέδια του Cread. Πρωταγωνιστής της ιστορίας, είναι ο Jeff Jefferson. Κατά την διάρκεια της αποστολής μας όμως θα βρούμε και άλλους πράκτορες που έχουν έρθει για τον ίδιο σκοπό αλλά έχουν πιαστεί είτε αιχμάλωτοι είτε είναι εγκλωβισμένοι στο νησί. Κάθε ένας από τους χαρακτήρες φέρει χαρακτηριστική εμφάνιση αλλά και το δικό του ξεχωριστό όπλο και ικανότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην εξερεύνηση του χάρτη του παιχνιδιού.


Ως προς το gameplay, ο χειρισμός είναι απλός. Στόχος μας είναι να εξερευνήσουμε το νησί, να αποκαλύψουμε μυστικά, να αντιμετωπίσουμε απειλές και να φτάσουμε σε έναν τελικό προορισμό την στιγμή που ολοκληρώνουμε βασικές και παράπλευρες αποστολές. Έχουμε στην διάθεσή μας ένα βασικό όπλο ενώ παράλληλα αποκτούμε πρόσβαση σε δευτερεύοντα που ενώ προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά έχουν περιορισμένες σφαίρες. Φυσικά, αυτές μπορούμε να τις αναπληρώσουμε με τα αντίστοιχα drops ή σταματώντας σε ένα σημείο ξεκούρασης.

Αν πεθάνουμε κατά την διάρκεια της εξερεύνησής μας χάνουμε και από 100 gold τα οποία μπορούμε να πάρουμε πίσω αν φτάσουμε στο σημείο που χάσαμε ή τα χάνουμε τελείως αν ξαναπεθάνουμε φτάνοντας προς τα εκεί.


Συμπερασματικά, το Blast Brigade vs. the Evil Legion of Dr. Cread είναι ένα ευχάριστο παιχνίδι που ότι υπόσχεται το κάνει, ενώ παράλληλα σέβεται τις εμπνεύσεις του. Απευθύνεται σε όλους όσους ψάχνουν κάτι σχετικά μικρό και διασκεδαστικό ενώ οι λάτρεις του είδους σίγουρα θα το εκτιμήσουν.


Θετικά:
- Διασκεδαστικό gameplay
- Όμορφα γραφικά

Αρνητικά:
- Αδιάφορη ιστορία

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Allods Team
Publisher: MY.GAMES
Available for: Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PS5
Tested on: PS5
Release date: 13/4/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review