Vampire: The Masquerade - Swansong Review

Το Vampire: The Masquerade - Swansong μας έρχεται από την Big Bad Wolf Studio,ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η NACON SA.


Ως προς την ιστορία, τα γεγονότα διαδραματίζονται στη Βοστώνη, το Σεπτέμβρη του 2019. Η Camarilla Prince της Βοστώνης έχει σχεδιάσει μια πολύ συμφέρουσα συμφωνία με το Tremere Chantry του Hartford και διοργανώνει ένα πάρτι για να γιορτάσει το κλείσιμο της συμφωνίας. Ξαφνικά όμως σημαίνει συναγερμός! Από εκεί ξεκινά και η ιστορία μας, με τους τρεις κύριους χαρακτήρες του παιχνιδιού να έχουν φτάσει στο τοπικό αρχηγείο της Camarilla για να δουν πού οφείλεται ο συναγερμός, αλλά και για να λάβουν οδηγίες από την Prince. Ολόκληρη η ιστορία διαδραματίζεται σε 3 μέρες, όπου αναλαμβάνουμε τον ρόλο των τριών διαθέσιμων χαρακτήρων.


Έχουμε τον Galeb, τον κλασικό «γαλαζοαίματο», που είναι ο αρχαιότερος των τριών, είναι από τους πιο έμπιστους φίλους της Prince και διακρίνεται για την αφοσίωσή του, τη βασιλική υπερηφάνεια, τη σκληρότητα, την ακρίβεια και τη σαγηνευτική φωνή φωνή του.

H Laysha από την άλλη είναι Malcavian. Οι Malcavians είναι ένα πολύ δυνατό social class με τηλεπαθητικές ικανότητες και επειδή κρύβουν όλη τη γνώση του κόσμου στο αίμα τους έχουν μια δόση τρέλας.

Τέλος, έχουμε την Emem που ανήκει στην φατρία των Toreador και είναι η μόνη που δεν έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Prince και κρίνει αρκετά ανθρώπινα. Σαν χαρακτήρας έχει πολύ ομορφιά και θα σκοτώσει τους περισσότερους ανθρώπους.


Ως προς το gameplay, το Swansong είναι ένα Action-RPG που αποτελείται ουσιαστικά από μια αλληλουχία από σκηνές, που σε καθεμία ελέγχουμε και έναν από τους τρεις διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ο καθένας τους έχει το ξεχωριστό του Character Sheet με Skills αλλά και unique Disciplines της Clan του.

Οι χαρακτήρες είναι καλογραμμένοι και ταιριαστοί, κάτι που αποτελεί το πιο σημαντικό και δυνατό κομμάτι του παιχνιδιού. Επίσης το Codex και οι πληροφορίες που σας δίνει το Swansong σας βοηθά με πολύ ωραίο τρόπο να μάθετε πράγματα για τον κόσμο, την παρούσα κατάσταση αλλά και το background των χαρακτήρων και των υπολοίπων NPCs. Το gameplay επίσης είναι πολύ καλό. Στο τέλος κάθε αποστολής θα παίρνετε XP και στην αρχή κάθε επόμενης θα μπορείτε να τα ξοδέψετε σε αυτά που χρειάζεστε. Επίσης, στο τέλος κάθε αποστολής σας αναφέρει εναλλακτικά σενάρια που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε, πράξεις που πετύχατε ή αποτύχατε και κομβικά σημεία που προσπεράσατε ή δεν βρήκατε.


Συμπερασματικά, το Vampire: The Masquerade - Swansong είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με καλογραμμένους χαρακτήρες και ιστορία με ανατροπές, που αξίζει ζει να του δώσετε μια ευκαιρία, αν είστε λάτρεις της σειράς.


Θετικά:
- Ενδιαφέρουσα ιστορία
- Καλογραμμένοι χαρακτήρες

Αρνητικά: - Μέτριος οπτικός τομέας - Το voice acting μπορούσε να είναι καλύτερο

Βαθμολογία: 8/10 Developer: Big Bad Wolf Studio
Publisher:
NACON SA
Distributor: Ave S.A.
Available for: PS5, PS4, PC, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X| S
Release date: 19/5/2022 Tested on:
PS5

Ευχαριστώ πολύ την Ave S.A. για την παραχώρηση του τίτλου!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review