Shattered: Tale of the Forgotten King Review

Το Shattered: Tale of the Forgotten King μας έρχεται από την Redlock Studio και πρόκειται για ένα action RPG.


Ως προς την ιστορία, το Shattered: Tale of the Forgotten King ακολουθεί τον πρωταγωνιστή, τον Wanderer, που μόλις ξύπνησε στο Limbo. Ο Βασιλιάς και ο δημιουργός έχουν εξαφανιστεί και ο Wanderer πρέπει να εξερευνήσει έναν διαρκώς διευρυνόμενο κόσμο που ονομάζεται Hypnos για να τον βρει. Το παιχνίδι εξελίσσεται καθώς ο παίκτης παλεύει και λύνει puzzle στη διαδρομή προς πολλαπλά endings. Ο Wanderer θα συλλέξει αντικείμενα και αναμνήσεις στην πορεία για να συνθέσει τι ακριβώς συνέβη, ενώ κρατά έναν μικρό σκελετό ανθρώπου στην πλάτη του.


Ως προς το gameplay, το παιχνίδι δίνει στους παίκτες πρόσβαση σε έναν ανοιχτό κόσμο όπου θα ανεβαίνουν σε ένα hoverboard και θα διασχίζουν τον χάρτη. Δυστυχώς, το παιχνίδι δεν παρέχει μίνι χάρτη, πράγμα που σημαίνει ότι οι παίκτες θα πρέπει να ανοίγουν και να κλείνουν τον χάρτη τους για να καταλάβουν πού πάνε. Αν και δεν υπάρχει τυπικά fast travel, ορισμένα αντικείμενα θα επιτρέψουν στον παίχτη να ταξιδέψει γρήγορα σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Το παιχνίδι περιλαμβάνει επίσης wells, τα οποία χρησιμεύουν ως respawn points σε περίπτωση που ο παίκτης πεθάνει. Ωστόσο, όπως ένα τυπικό παιχνίδι Souls, όταν ο παίκτης κάνει respawn ή απλώς ενεργοποιεί ένα checkpoint, όλοι οι εχθροί θα επιστρέψουν επίσης.

Τέλος, υπάρχουν bosses, υποχρεωτικά και προαιρετικά, αλλά λίγα από αυτά είναι άξια αναφοράς. Τα fighting mechanics είναι αρκετά ικανοποιητικά με ελαφριές και βαριές επιθέσεις, charged attacks και την ικανότητα να αμύνονται. Ο χαρακτήρας μπορεί να τρέχει και να κυλάει κατά τη διάρκεια των αγώνων, επιτρέποντας άμυνα και επίθεση. Οι μάχες σώμα με σώμα είναι καλοσχεδιασμένες.


Ως προς τα γραφικά, το Shattered: Tale of the Forgotten King είναι πανέμορφο. Οι συναντήσεις με τους NPC καταλήγουν σε συζητήσεις και οι χαρακτήρες είναι ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένοι. Οι ίδιοι οι χάρτες κυμαίνονται από το εξαιρετικά σκοτεινό Limbo, έως φωτεινά και χιονισμένα βουνά και καταπράσινες κοιλάδες. Το μικρό γραμμικό μονοπάτι ανοίγει σε έναν ανοιχτό κόσμο που ενθαρρύνει την εξερεύνηση.

Συμπερασματικά, το Shattered: Tale of the Forgotten King είναι ένα μέτριο παιχνίδι που έχει πράγματα να δώσει, αλλά δεν κατάφερε να με κρατήσει.


Θετικά:
- Πανέμορφα τοπία
- Ωραία μουσική

Αρνητικά:
- Έλλειψη mini map

Βαθμολογία: 6,5/10
Developer: Redlock Studio
Publisher: Redlock Studio
Available for: Nintendo Switch, PC, Xbox Series X|S,  PS5
Tested on: Nintendo Switch
Release date: 10/5/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review