Lumote: The Mastermote Chronicles Review

To Lumote: The Mastermote Chronicles μας έρχεται από την Wired Productions που είναι ένα 3D puzzle platformer.

Ως προς την ιστορία, η περιπέτεια ξεκινά χωρίς πολλά λόγια ή κάποια εισαγωγή. Ξαφνικά βρίσκετε τον εαυτό σας και τον Lumote, ένα μυστηριώδες φωτεινό πλάσμα που θυμίζει χταποδάκι «dumbo», στα βάθη του ωκεανού όπου καλείστε να παρατηρήσετε τα πάντα γύρω σας και να επιχειρήσετε να αλλάξετε ότι πάει στραβά με τον κόσμο του παιχνιδιού. Ο Lumote δεν είναι ένα απλό πλάσμα, έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του με διάφορους τρόπους. Χρησιμοποιώντας τις ικανότητές του λοιπόν, σκοπός σας είναι να αλλάξετε το κόκκινο χρώμα που επικρατεί σε πολλά μέρη του ωκεανού και να επαναφέρετε στον κόσμο το μπλε.


Το κόκκινο χρώμα δεν ήρθε στον ωκεανό φυσικά, αλλά μετά την παρέμβαση του Mastermote που άλλαξε τα δεδομένα. Τα δύο χρώματα που επικρατούν στο παιχνίδι θα μπορούσαμε να πούμε πως συμβολίζουν το καλό και το κακό, έναν καθαρό ωκεανό σε αντίθεση με μολυσμένα ύδατα, επομένως παρά το γεγονός πως η ιστορία του παιχνιδιού είναι πολύ περιορισμένη μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα μέσα από τις οπτικές “μεταφορές” που έχουν χρησιμοποιήσει οι δημιουργοί του παιχνιδιού.

Σκοπός σας, είναι η επαναφορά του μπλε χρώματος στον κόσμο. Αυτό γίνεται σταδιακά, αξιοποιώντας τις ιδιαίτερες ικανότητες του πρωταγωνιστή μας. Φαινομενικά οι ικανότητες του Lumote είναι αρκετά απλές, αφού μπορεί να πηδά και να κολλάει οπουδήποτε επιλέξετε. Με τις σωστές κινήσεις θα μπορέσετε να ξεπεράσετε εμπόδια, να χτίσετε γέφυρες και να λύσετε γρίφους, αλλάζοντας τον κόσμο κομμάτι-κομμάτι μέχρι να φτάσετε στο τέλος του παιχνιδιού και την πλήρη επαναφορά του στη φυσιολογική του κατάσταση.


Οι γρίφοι του παιχνιδιού έχουν αυξανόμενη δυσκολία. Ξεκινώντας, τα εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεράσετε και οι γρίφοι που καλείστε να λύσετε έχουν περισσότερο διδακτικό χαρακτήρα, αφού γνωρίσετε όμως τους μηχανισμούς του παιχνιδιού και τις κινήσεις που μπορείτε να πραγματοποιήσετε η πολυπλοκότητα των γρίφων αλλά και του κόσμου γενικότερα αυξάνεται. Κάθε γρίφος και κάθε σωστή κίνηση οδηγεί σε μία πόρτα που θα σας πάει στο επόμενο κομμάτι του ωκεανού που πρέπει να σώσετε κι έτσι βήμα βήμα η σωτηρία του περιβάλλοντος έρχεται πιο κοντά.

Τα γραφικά είναι όμορφα και οι επιλογές που έχουν γίνει ταιριάζουν στον μυστηριώδη κόσμο του παιχνιδιού. Οι πλατφόρμες στις οποίες κινείστε έχουν κυρίως μπλε ή κόκκινο χρώμα, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, ενώ θα συναντήσετε θαλάσσια φυτά και πλάσματα με διαφορετικές αποχρώσεις που δένουν όμορφα με τα βασικά χρώματα του κόσμου. Ο πρωταγωνιστής μας είναι αξιαγάπητος και γενικότερα ο σχεδιασμός του κόσμου εμπνέει μία ηρεμία. Στο κομμάτι του ήχου, ο τίτλος είναι επίσης ικανοποιητικότατος. Το ταξίδι μας συνοδεύει ήπια ηλεκτρονική μουσική, ενώ ο Lumote παράγει αστείους και χαριτωμένους ήχους.


Συμπερασματικά, το Lumote: The Mastermote Chronicles είναι καλό. Οι γρίφοι του είναι αρκετά απαιτητικοί και κρατούν το ενδιαφέρον του παίκτη, ενώ το περιβάλλον και ο πρωταγωνιστής μας έχουν όμορφη εμφάνιση που ίσως να ξεπερνά τις προσδοκίες που έχουμε από μία μικρή εταιρεία. Μόνο αρνητικό ίσως είναι η έλλειψη ολοκληρωμένου σεναρίου, καθώς η όμορφη ιστορία του θα μπορούσε να επεκταθεί λίγο, ώστε να μάθουμε περισσότερα για τον μυστηριώδη ωκεανό, αλλά και τον σατανικό Mastermote.


Θετικά:
- Ωραία γραφικά
- Ενδιαφέροντες γρίφους

Αρνητικά:
- Γίνεται σύντομα επαναλαμβανόμενο

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Wired Productions 
Publisher: Wired Productions 
Available for: Nintendo Switch, PC
Tested on: Nintendo Switch
Release date: 21/4/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review