The Pizza Delivery Boy Who Saved the World Review

Το The Pizza Delivery Boy Who Saved the World μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης Oh, a Rock! Studios, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Penguin Pop Games LLC και πρόκειται για ένα παιχνίδι με πραγματικούς ηθοποιούς, στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και έναν οδηγό με το όνομα Doug. Τα πράγματα δεν φαίνονται καλά για τον 26χρονο Doug Rivers. Αφού έχασε τη δουλειά του, δουλεύει ως ντελιβεράς στην Proud City Pizza. Εκεί η δουλειά δεν είναι εύκολη. Το αφεντικό του του φωνάζει συνεχώς, οι συνάδελφοί του είναι κακότροποι και οι πελάτες αφόρητοι.


Ωστόσο, ο κόσμος του ανατρέπεται όταν ένας άντρας εμφανίζεται που ισχυρίζεται ότι είναι ο Doug από το μέλλον, 30 χρόνια μετά. Τα νέα που φέρνει είναι δυσοίωνα καθώς μια αδίστακτη αναρχική ομάδα που ονομάζεται Big Byte, έχει ένα κακό σχέδιο που περιλαμβάνει υπερ-έξυπνες γάτες. Αν δεν μπορούσατε να καταλάβετε από τον τίτλο, εναπόκειται σε αυτό το ντελίβερι πίτσας να σώσει τον κόσμο.

Είναι μια ανόητη ιδέα και ορισμένες πτυχές της αποδίδουν καλύτερα από άλλες. Κάθε χαρακτήρας που συναντάτε μπορεί να περιγραφεί ως απλός – βγαλμένος από φωτογραφίες, αυτές οι κακώς φωτισμένες εγκοπές καταλαμβάνουν την οθόνη καθώς οι παίκτες διαβάζουν την πλοκή στο κάτω μέρος της οθόνης. Δεν υπάρχουν κοστούμια, σκηνικά, ή ακόμα και κάστινγκ – το καστ και το συνεργείο μοιάζουν σαν να τραβήχτηκαν από το δρόμο και τα σκηνικά μπορεί κάλλιστα να είναι τροποποιημένες στοκ εικόνες. Το ίδιο συμβαίνει και με τις υπερβολικές εκφράσεις που κάνουν αυτοί οι χαρακτήρες – ταιριάζει με τον παραλογισμό της πλοκής, αλλά συχνά αισθάνεσαι ότι δεν ταιριάζουν. Αναμφίβολα χρειάστηκε λίγος χρόνος στην ομάδα ανάπτυξης για να δημιουργήσει αυτόν τον τίτλο, αλλά ορισμένες πτυχές του σχεδιασμού του απλώς δεν κολλάνε.


Η πλοκή είναι γελοία, κάτι που θα ήταν εντάξει αν είχε κάποια εμφανή εστίαση. Το μεγαλύτερο μέρος της πλοκής δεν συγκεντρώνεται παρά τα τελευταία 20 λεπτά, με το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού να επικεντρώνεται στον χρόνο του στο μαγαζί και στην παράδοση πίτσας. Οι ίδιοι χαρακτήρες εμφανίζονται πολλές φορές. Το χιούμορ τείνει επίσης να πέφτει σταδιακά. Ως αποτέλεσμα, ελίσσεται πάρα πολύ, μειώνοντας αρκετά το χρόνο εκτέλεσης των 90 λεπτών.

Συμπερασματικά, το Pizza Delivery Boy Who Saved the World είναι ένας μετριότατος τίτλος που δεν ξέρω κατά όσο θα μπορούσα να τον προτείνω.


Θετικά:
- Περίεργη ιστορία

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια

Βαθμολογία: 5/10
Developer: Oh, a Rock! Studios
Publisher: Penguin Pop Games LLC
Available for: Nintendo Switch, Xbox Series X|S
Tested on: Switch
Release date: 23/3/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review