Who Pressed Mute on Uncle Marcus? Review

Το Who Pressed Mute on Uncle Marcus? είναι ένα εκκεντρικό FMV μυστηριώδης δολοφονίας που μας έρχεται από την Wales Interactive.


Ως προς την ιστορία, ο θείος Marcus καλεί την πρωταγωνίστρια μας για να της πει ότι πεθαίνει γιατί τον έχουν δηλητηριάσει. Οι γιατροί του έχουν δώσει λίγες ώρες ζωής και σύμφωνα με την καθημερινότητα του θείου, οι μόνοι που θα μπορούσαν να τον δηλητηριάσουν, ήταν η οικογένεια του. Συγκεκριμένα έγινε ένα οικογενειακό τραπέζι που παρόντες ήταν δύο αδερφές, η ηλικιωμένη μητέρα τους και τα ενήλικα παιδιά τους. Όλα τα παιδιά ήταν εκεί, εκτός φυσικά από την πρωταγωνίστρια μας, που κατάφερε να αποφύγει το άβολο οικογενειακό τραπέζι. Ο θείος Marcus έτσι αποφάσισε να θέσει υπεύθυνη για την εύρεση του δολοφόνου, την ανιψιά του. Έτσι καλούμαστε λοιπόν, να βρούμε το δηλητήριο, τον δολοφόνο και τον λόγο της δολοφονίας. Οι γιατροί έχουν φτιάξει τρία μπουκαλάκια με φάρμακο-αντίδοτο από τρία πιθανά δηλητήρια. Αν χορηγηθεί το σωστό, ο θείος θα σωθεί, ενώ αν γίνει λάθος επιλογή θα έχει έναν βάναυσο θάνατο.


Την ίδια ημέρα, τυγχάνει η μητέρα μας να έχει τα γενέθλια της, που ως οικογενειακό έθιμο, μαζεύεται διαδικτυακά όλο το σόι να παίξει παιχνίδια ερωτήσεων. Σε αυτά, φτιάχνονται ομάδες μεταξύ των μελών της οικογένειας, με έναν από αυτούς να «κάθεται» στο κέντρο και να κάνει τις ερωτήσεις. Αυτές μπορεί να αφορούν τον ίδιο και την προσωπική του ζωή, μέχρι και πιο γενικά θέματα ή στατιστικά. Έτσι λοιπόν έχουμε την ευκαιρία μας, να μπούμε στην οικογενειακή βιντεοκλήση και να ξεκινήσουμε διακριτικά τις ερωτήσεις. Μια ιδέα κάπως ενδιαφέρουσα, για αυτούς που τους αρέσει να λύνουν μυστήρια, αν και η ιστορία εξελίσσεται λίγο αλλοπρόσαλλα μπροστά στα μάτια του παίκτη δίχως ενδιαφέρον.


Ως προς το gameplay, το παιχνίδι διαρκεί γύρω στο 45λεπτο. Βέβαια ο τίτλος στηρίζεται στο replayability μετά τον τερματισμό του. Αυτό σημαίνει ότι ο παίκτης θα πρέπει να ξαναπαίξει το παιχνίδι από την αρχή, παίρνοντας διαφορετικές αποφάσεις, μέχρι να καταφέρει να λύσει το μυστήριο. Ο μηχανισμός αυτός αν και έξυπνος, δεν εκτελείται σωστά με αποτέλεσμα να γίνεται αγγαρεία. Αν και υπάρχει η επιλογή με το πάτημα ενός κουμπιού να προσπεράσουμε μερικούς διαλόγους που έχουμε ξαναδεί, δεν δουλεύει τις περισσότερες φορές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε συνέχεια τις ίδιες σκηνές, που πολλές φορές κρατούν πέντε-έξι λεπτά η κάθε μία, μέχρι να πάρουμε το στοιχείο που χάσαμε στο προηγούμενο playthrough. Έτσι, το gameplay είναι επαναλαμβανόμενο και βαρετό για τον παίχτη.


Τέλος, κατά την διάρκεια μιας συζήτησης, μερικές φορές θα ζητηθεί από τον παίκτη να πάρει μια απόφαση. Είτε είναι να συνεργαστεί με κάποιον για το παιχνίδι ερωτήσεων, είτε να ξεκινήσει την ανάκριση, η απόφαση πρέπει να γίνει πολύ άμεσα, καθώς ο χρόνος που δίνεται είναι περιορισμένος. Με αποτέλεσμα να μη σε αφήνει να σκεφτείς την επόμενη κίνησή σου.

Συμπερασματικά, το Who Pressed Mute on Uncle Marcus? αν και είναι οικονομικό παιχνίδι, στην ουσία σας προσφέρει περιεχόμενο μιας ώρας, που για κάποιους δεν θεωρείται ικανοποιητικό.


Θετικά:
- Ποιότητα εικόνας
- Replayability

Αρνητικά:
- Δεν μπορείς να κάνεις όλες τις σκηνές skip
- Μικρής διάρκεια

Βαθμολογία: 5,5/10
Developer: Wales Interactive
Publisher: Wales Interactive
Available for: PC, Nintendo Switch, PS4, Xbox One
Tested on: PS4
Release date: 18/3/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review