Royal Frontier Review

Το Royal Frontier είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης Woblyware, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Ratalaika Games.

Ως προς την ιστορία, έχουμε ένα καραβάνι αποίκων που παίρνει το δρόμο για το νέο τους σπίτι. Ωστόσο, ο δρόμος μπροστά είναι μακρύς και επικίνδυνος και έτσι, σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν από τους ληστές και τα τέρατα που τους περίμεναν, προσλαμβάνουν τρεις ήρωες για να τους προστατεύσουν. Εδώ μπαίνεις καθώς θα διαλέγεις τους ήρωες και θα πολεμάς μαζί τους σε τακτική, turn-based μάχη.


Τα παιχνίδια στρατηγικής μπορεί να είναι πολύ περίπλοκα, αλλά το Royal Frontier το κρατά πολύ απλό. Αφού επιλέξετε τους ήρωές σας, που αρχικά είναι μια προεπιλεγμένη επιλογή, επειδή έχετε τρεις θέσεις για να γεμίσετε και τρεις ήρωες για να τους γεμίσετε, σας παρουσιάζεται μια επιλογή από προνόμια (επιπλέον ζημιά, HP, πανοπλία, μαγεία και χρήματα) και μετά ξεκινάτε το ταξίδι σας.

Αυτό αντιπροσωπεύεται από τρία εικονίδια. Κάθε εικονίδιο αντιπροσωπεύει μια ημέρα του ταξιδιού. Τα περισσότερα από αυτά είναι μάχες, turn-based όπου οι τρεις ήρωές σας αντιμετωπίζουν δύο ή τρεις εχθρούς. Η ομάδα σας ξεκινά πρώτη. Κάθε ήρωας μπορεί να κάνει τη βασική του επίθεση, μια ειδική κίνηση που βασίζεται στη μαγεία ή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αντικείμενο. Οι επιθέσεις εστιάζονται σε έναν μόνο εχθρό (αν και ορισμένες ειδικές επιθέσεις επιτρέπουν ομαδικές επιθέσεις) και έτσι πρέπει να αποφασίσετε σε ποιον εχθρό θα επιτεθείτε και πότε.


Ως προς το gameplay, ένα πρόβλημα είναι ότι όταν επιτίθεσαι ή αμύνεσαι, θα πρέπει να χρονομετρήσεις το τελευταίο πάτημα του κουμπιού για να έχεις τη μέγιστη αποτελεσματικότητα. Η γνώση των ικανοτήτων των ηρώων σας είναι το κλειδί για την επιτυχία. Κάθε ήρωας έχει πλεονεκτήματα και ελλείψεις, αλλά τείναμε να ευνοούμε τους αντιπροσώπους μεγαλύτερης ζημιάς, καθώς το θεμέλιο μιας καλής άμυνας σε αυτό το παιχνίδι είναι να σκοτώνεις τους εχθρούς προτού έχουν την ευκαιρία να σε βλάψουν.


Μετά από κάθε μάχη θα κερδίζετε είτε μετρητά, εξοπλισμό ή αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μάχη και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα φτάσετε σε κόμβους στον χάρτη που σας προσφέρουν θησαυρό, καταστήματα, ένα μέρος για να ξεκουραστείτε (όπου μπορείτε να επιλέξετε ενισχύστε την υγεία ή τη μαγεία σας) και επίσης ορισμένα σενάρια όπου πρέπει να κάνετε μια επιλογή. Το τελευταίο μπορεί να οδηγήσει είτε σε έναν επιπλέον αγώνα είτε σε λίγο περισσότερο εξοπλισμό. Αυτό σημαίνει είτε νέα όπλα (για να ενισχύσετε το ATK stat σας), νέα ρούχα (DEF) ή δαχτυλίδια και πολύτιμους λίθους που ενισχύουν επίσης διάφορα στατιστικά και μπορούν ακόμη και να σας αφήσουν να αναγεννήσετε λίγη υγεία ή μαγεία μετά από κάθε γύρο.

Συμπερασματικά, αν ψάχνετε για κάτι περίπλοκο, αυτό πιθανότατα δεν θα είναι για εσάς, αλλά εάν θέλετε να παίξετε ένα παιχνίδι στρατηγικής που βασίζεται περισσότερο στις μάχες και λιγότερο στις ατελείωτες στατιστικές, τότε το Royal Frontier είναι τέλειο για τις ανάγκες σας.


Θετικά:
- Διασκεδαστικό gameplay
- Απλός χειρισμός

Αρνητικά:
- Πολύ απλό για τους hardcore παίχτες στρατηγικής

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Woblyware
Publisher: Ratalaika Games
Available for: PC, Nintendo Switch, PS4, Xbox One
Tested on: Switch
Release date: 18/3/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review