Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures Review

Το franchise του Hotel Transylvania συμπληρώνει 10 χρόνια φέτος και μετά από τέσσερις ταινίες η Outright Games κυκλοφόρησε τώρα το δεύτερο βιντεοπαιχνίδι τους βασισμένο στη σειρά, το οποίο αναπτύχθηκε από την Drakhar Studio S.L..Οι ταινίες του Hotel Transylvania κατάφερναν να φέρουν το στοιχείο του τρόμου, που συνήθως απευθυνόταν σε ενήλικες, σε οικογένειες και μέσα από αυτό το παιχνίδι αναμέναμε το ίδιο είδος.


Το Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures είναι ένα παιχνίδι δράσης περιπέτειας που δεν βασίζεται άμεσα στην πλοκή σε καμία από τις υπάρχουσες ταινίες. Διαθέτει δική του ιστορία, αλλά σε αντίθεση με το πρόσφατο παιχνίδι PJ Masks, δεν υπάρχει μια βασική ιστορία. Αντίθετα, τα πράγματα ξεκινούν με τον Drac να διαβάζει στα παιδιά από ένα βιβλίο με παραμύθια μπροστά στη φωτιά, μέσα από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε ποια ιστορία θα διαβάσετε και έτσι να παίξετε την αντίστοιχη ιστορία. Υπάρχουν μόνο δύο ιστορίες για να διαλέξετε στην αρχή, αλλά ξεκλειδώνετε περισσότερο περιεχόμενο καθώς προχωράτε.

Για να σας δώσω μια ιδέα για το τι να περιμένετε, μια από τις αρχικές ιστορίες ονομάζεται «Little Red Riding… Boo!» και βασίζεται στο κλασικό παραμύθι, ενώ το «The Cave of Treasures» βασίζεται στον Αλαντίν. Σε αυτές τις ιστορίες πρωταγωνιστούν χαρακτήρες του Hotel Transylvania, όπως οι Mavis και Drac. Όσον αφορά τα αστεία, είναι μια εξαιρετική ιδέα, καθώς οι γονείς και πιθανώς πολλά παιδιά θα είναι εξοικειωμένοι με το περιεχόμενο πηγής που χρησιμοποιείται εδώ.


Η πτυχή της αφήγησης που εισάγεται στην αρχή μεταφέρεται και στο ίδιο το παιχνίδι, καθώς ο Drac αφηγείται τακτικά αυτό που κάνετε. Αυτό έχει συχνά τη μορφή μιας γρήγορης υπόδειξης ή μηνύματος εκμάθησης και τα voice overs είναι αρκετά καλά. Μόλις ο Drac αρχίσει να επαναλαμβάνει τον εαυτό του, μπορεί να γίνει λίγο κουραστικός, αλλά για τα μικρότερα παιδιά είναι ωραίο να έχουν αυτή τη σύνδεση με τους χαρακτήρες του franchise ανά πάσα στιγμή.

Κάθε ιστορία αποτελείται από πολλά κεφάλαια, αλλά η δομή και το παιχνίδι κάθε κεφαλαίου είναι συχνά οικεία. Το Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures είναι μια τυπική 3D περιπέτεια δράσης που συνδυάζει στοιχεία πλατφόρμας με απλή μάχη. Ο χειρισμός είναι εύκολος, αλλά αρκετές φορές χρειάζεται συνδυασμό κουμπιών που κάνουν το παιχνίδι αρκετά δύσκολο για παιδιά μικρής ηλικίας.


Η ολοκλήρωση του παιχνιδιού θα σας πάρει περίπου πέντε έως έξι ώρες, κάτι που είναι συνηθισμένο για τέτοιου είδους παιχνίδια. Η οπτικοακουστική παρουσίαση του Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures ξεκινά δυναμικά με εξαιρετικές ομοιότητες και καλό voice acting, αλλά η πλατφόρμα δράσης εντός του παιχνιδιού μοιάζει περισσότερο με κάτι από την εποχή του PS3 με φίλτρο HD. Ωστόσο, αυτό δεν θα τρομάξει το κοινό-στόχο του παιχνιδιού, επειδή όσο σχετικά γενικό και αν είναι το παιχνίδι, κάνει καλή χρήση του αρχικού υλικού για να προσφέρει αρκετές ώρες διασκέδασης. Το Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures είναι ιδανικό για τους λάτρεις του franchise.


Θετικά:
- Ιδανικό για παιδιά
- Διασκεδαστικοί διάλογοι
- Αυτοτελείς ιστορίες

Αρνητικά:
- Οι ηλικίες κάτω των 5 μπορεί να δυσκολευτούν
- Γραφικά προηγούμενης γενιάς

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Drakhar Studio S.L.
Publisher: Outright Games
Distributor: Bandai Namco Entertainment Hellas
Available for: PC, Nintendo Switch, Xbox Series X|S, PS4, Xbox One
Tested on: Nintendo Switch
Release date: 11/3/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review