.hack//G.U. Last Recode Review

Το .hack//G.U. Last Recode είναι ένας τίτλος που είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2017 για PC και PS4, ενώ τώρα 5 χρόνια αργότερα κυκλοφορεί και στο switch. Η συλλογή .hack//G.U περιλαμβάνει όλους τους 4 τίτλους .hack//G.U. που έχουν κυκλοφορήσει και είναι τα Rebirth, Reminisce, Redemption και Reconnection.


Ως προς την ιστορία, το παιχνίδι εκτυλίσσεται μέσα σε ένα εικονικό Virtual Reality MMORPG που ονομάζεται The World (τύπου Sword Art Online), όπου κάθε NPCs που συναντάς είναι διαθέσιμος να του μιλήσεις και να κάνεις ανταλλαγές μαζί του, καθότι υποτίθεται πρόκειται για ««αληθινό παίκτη». Εσείς είστε ο Haseo και τη πρώτη μέρα που ξεκινάτε το παιχνίδι σας σκοτώνουν δυο PKers (Player Killers). Σας σώζει όμως από αυτούς κάποιος που σας συστήνεται ως Ovan και σας λέει ότι έχει ένα Guild όπου ψάχνουν ένα θρυλικό item μέσα στο παιχνίδι, το Key of The Twilight, το οποίο δε ξέρει κανείς αν υπάρχει πραγματικά, αλλά όλοι το έχουν ακούσει. Εσείς συμφωνείτε να μπείτε στο Guild του και να συμμετάσχετε στην αναζήτησή του. Μετά από αρκετό καιρό ωστόσο η καλύτερη φίλη σας μέσα στο παιχνίδι, η Shino σκοτώνεται από έναν PKer, αλλά δεν επιστρέφει ποτέ ξανά στο παιχνίδι. Αυτό διότι στην αληθινή ζωή πέφτει σε κώμα, κάτι που συμβαίνει σε όλους τους παίκτες που σκοτώνει ο συγκεκριμένος PKer, που ονομάζεται Tri-Edge και έτσι ξεκινάτε ένα ταξίδι αναζήτησης, για να τον βρείτε και να τον αναγκάσετε να επαναφέρει τη φίλη σας και όλα τα υπόλοιπα θύματά του.


Ως προς το gameplay, συναντάμε όλες τις τυπικές δραστηριότητες που υπάρχουν σε ένα MMORPG, κοινώς μπορείτε να συνομιλήσετε με τους άλλους παίκτες, να ανταλλάξετε αντικείμενα, να σχηματίσετε parties, να μπείτε σε guilds, αλλά και να εφορμήσετε στα δεκάδες διαφορετικά dungeons μόνος σας ή με παρέα. Ο σκοπός σας σε κάθε dungeon είναι να εξοντώσετε όλα τα mobs και να φτάσετε μέχρι το τέλος του, όπου συνήθως σας περιμένει ένα σεντούκι με το ανάλογο loot. Οι εχθροί περιπολούν συγκεκριμένα σημεία του χάρτη και αν εξορμήσετε πάνω τους όσο έχουν την πλάτη τους γυρισμένη προς εσάς θα μπορέσετε να τους αιφνιδιάσετε και να επιτεθείτε πρώτοι. Το σύστημα μάχης είναι πολύ απλοϊκό και βασίζεται στη λογική του ανελέητου button mashing. Υπάρχουν κάποιες ειδικές επιθέσεις (rengeki και awakening) και αρκετά skills που δίνουν λίγο παραπάνω βάθος, αλλά κατά βάση οι απλές attacks αρκούν για να εξολοθρεύσετε κάθε εχθρό που θα βρείτε στο δρόμο σας.


Στο remaster υπάρχουν δυο επιλογές όταν ξεκινάς νέο παιχνίδι: normal game, όπου υποτίθεται παίζεις το παιχνίδι όπως ήταν στο PS2, και cheat mode, όπου ξεκινάς το παιχνίδι με full level, full upgraded όπλα, full everything.

Τα γραφικά, έχουν αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό, από τα γερασμένα textures του PS2 και το οπτικό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Το voice acting είναι εξαιρετικό, καθώς όλοι οι ηθοποιοί ερμηνεύουν με πάθος και με όσο στόμφο απαιτούν οι περιστάσεις τους ρόλους τους. Θετικές εντυπώσεις αφήνει και το soundtrack.

Συμπερασματικά, το .hack//G.U. Last Recode είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το παίξετε αν είστε λάτρεις των jrpg, προσφέροντάς σας πάνω από 70 ώρες περιεχόμενο.


Θετικά:
- Πλούσιο περιεχόμενο
- Όμορφος οπτικοακουστικός τομέας
- Ενδιαφέρουσα ιστορία

Αρνητικά:
- Επίπεδο δυσκολίας

Βαθμολογία: 8/10
Developer: CyberConnect2
Publisher: Bandai Namco
Distributor: Bandai Namco Entertainment Hellas
Available for: Nintendo Switch, PS4
Tested on: Nintendo Switch
Release date: 11/3/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review