Grand Mountain Adventures: Wondeland Review

Το Grand Mountain Adventures: Wondeland μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης Toppluva AB, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Microids.

Το Grand Mountain Adventure διαθέτει 10 διαφορετικά επίπεδα, σε 10 διαφορετικές χώρες, με ογκώδη βουνά στα οποία μπορείτε να κάνετε σκι ή snowboard. Κάθε βουνό είναι ένας ανοικτός κόσμος, που περιέχει μια ποικιλία προκλήσεων και μαθημάτων στα οποία μπορείτε να επιλέξετε να συμμετάσχετε ή όχι. Μάλιστα μπορείτε απλώς να χαλαρώσετε κάνοντας σκι στο Zen Mode. Όμως, αν θέλετε να ξεκλειδώσετε καινούριες περιοχές ή να συλλέξετε κάρτες σκι θα πρέπει να παίξετε το Challenge mode.


Η βασική δομή του gameplay είναι εξαιρετική. Το σύστημα ανύψωσης σκι και τα διαφορετικά επίπεδα κάνουν το παιχνίδι να μη γίνεται βαρετό. Μάλιστα η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ σκι και σνόουμπορντ δίνουν άλλον αέρα στον τίτλο. Δυστυχώς όμως, το παιχνίδι δεν έρχεται χωρίς μειονεκτήματα.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα που έχει το παιχνίδι είναι η κάμερα. Το Grand Mountain Adventure χρησιμοποιεί αποκλειστικά top-down θέαση, κάτι που δεν είναι από μόνο του αρνητικό, αλλά το γεγονός ότι ο χαρακτήρας σας βρίσκεται πάντα στη μέση της οθόνης σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βλέπετε πάντα όσο μακριά θα θέλατε και η έλλειψη δυνατότητας μεγέθυνσης γίνεται πολύ απογοητευτική, ειδικά όταν κολλάτε. Η κάμερα προσαρμόζεται επίσης αυτόματα καθώς κάνετε σκι, το οποίο είναι ως επί το πλείστον καλό και απομακρύνει την ταλαιπωρία της συνεχούς αναπροσαρμογής της χειροκίνητα, αλλά μερικές φορές αλλάζει σε περίεργες ή μη χρήσιμες θέσεις από μόνη της.


Το Grand Mountain Adventure θα επωφεληθεί επίσης από επιλογές προσβασιμότητας. Ενώ η αλλαγή του σκι με του σνόουμπορντ είναι ωραία, στην πραγματικότητα δεν επηρεάζει το παιχνίδι. Η αλλαγή των χρωμάτων των σαλέ ώστε να ξεχωρίζουν, αντί να έχουν απλώς γαλάζιο σε μπλε-λευκό φόντο, θα βοηθούσε πραγματικά πάρα πολύ, όπως και το να μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του χαρακτήρα σας ώστε να ξεχωρίζει από το φόντο.

Συμπερασματικά, το Grand Mountain Adventure: Wonderlands είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Θα συναντήσετε πολλές προκλήσεις διαφορετικής ποικιλίας και επιπέδου δυσκολίας που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα σας και αν θέλετε απλά κάτι χαλαρό, πάντα μπορείτε να χαλαρώσετε στο Zen mode.


Θετικά:
- Εναλλαγή σκι με σνόουμπορντ
- Ποικιλία προκλήσεων
- Διασκεδαστικό και χαλαρωτικό 

Αρνητικά:
- Η κάμερα

Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: Toppluva AB
Publisher: Microids
Distributor: Enarxis Dynamic Media
Available for: PC, Nintendo Switch
Tested on: Nintendo Switch
Release date: 10/3/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review