Dawn of the Monsters Review

Το Dawn of the Monsters είναι ένα side-scrolling beat-'em-up που μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης 13AM Games, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η WayForward.


Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα μερικές δεκαετίες στο μέλλον, όπου η αχαλίνωτη κλιματική αλλαγή έχει ξυπνήσει το γιγάντιο kaiju που ονομάζεται «Nephilim». Η ανθρωπότητα δημιουργεί το Defense Alliance Worldwide Network («DAWN») για να καταπολεμήσει την απειλή χρησιμοποιώντας δύο ελεγχόμενους Nephilim, τον Megadon και τον Ganira και δύο ανθρώπους, τον Eiji Murasme, ο οποίος μπορεί να μεταμορφωθεί στον γιγάντιο πολεμιστή Aegis Prime και τη Jamila Senai. που πιλοτάρει τον κολοσσιαίο ρομπότTempest Galahad. Σε κάθε αποστολή, θα αποκαλύπτετε νέους Nephilim και θα μαθαίνετε περισσότερα για την άνοδό τους στην εξουσία, καθώς και για τη δομή του ίδιου του DAWN.


Ως προς το gameplay, μπορείτε να παίξετε co-op με δύο παίκτες, κάθε τέρας και/ή mecha έχει διαφορετικά δυνατά σημεία και αδυναμίες που μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται. Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί μόνο του, αλλά η καλύτερη εμπειρία σάς βλέπει να συνεργάζεστε με έναν φίλο και να βοηθάτε ο ένας τον άλλον, να εργάζεστε για να γεμίσετε τα κενά που μπορεί να βρουν ορισμένοι παίκτες στο οπλοστάσιό τους ή ζωτικής σημασίας στατιστικά στοιχεία.


Το σύστημα μάχης είναι αποτελεσματικό και ικανοποιητικό. Οι κανονικές κινήσεις και οι συνδυασμοί είναι αποτελεσματικοί και μπορούν να συνδεθούν όμορφα μεταξύ τους, αλλά τα κινούμενα σχέδια που έχουν την όψη της άρτιας εμφάνισης μπορεί να αισθάνονται ένα άγγιγμα φθηνό που αφαιρεί μέρος της λάμψης των πραγμάτων. Ευτυχώς, υπάρχει μια πιο ευχάριστη αίσθηση στις εκτελέσεις, που ενεργοποιείται χτυπώντας το «B» όταν ένας εχθρός αδυνατίσει αρκετά και βλέποντας, για παράδειγμα, τον Megadon κυριολεκτικά να ξεκολλάει από το κεφάλι ενός εχθρού, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει ως βλήμα ή βλήμα. Γενικότερα, μπορείτε επίσης να ξεριζώνετε κτίρια και να χτυπάτε με αυτά τους εχθρούς.


Εκτός από αυτήν την περιβαλλοντική δράση, έχετε έναν μετρητή οργής που γεμίζει καθώς επιτίθεστε στους εχθρούς, επιτρέποντάς σας να απελευθερώσετε διάφορες καταστροφικές ικανότητες ξοδεύοντας τους πόντους Rage σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε άμυνα, για να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις των εχθρών σας. Τέλος, υπάρχει και η επίθεση Cataclysm που είναι μια επίθεση πλήρους βεληνεκούς.

Συμπερασματικά, το Dawn of the Monsters είναι ένα παιχνίδι με πλούσια ανταμοιβή, με υψηλότερες βαθμίδες που ξεκλειδώνουν νέα skins και αναβαθμίσεις από το κατάστημα εντός παιχνιδιού που προσφέρουν ένα κίνητρο για να συνεχίσετε να παίζετε. Παρόλο που έχει μερικά προβληματάκια, δεν είναι τίποτα που θα σας εμποδίσει να ενθουσιαστείτε με αυτό το beat-'em-up παιχνίδι.


Θετικά:
- Χρήση κτηρίων ως όπλων
- Kaiju 

Αρνητικά:
- Ορισμένες φορές γίνεται επαναλαμβανόμενο

Βαθμολογία: 8/10
Developer: 13AM Games 
Publisher: WayForward
Available for: PC, Nintendo Switch, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PS5
Tested on: Nintendo Switch
Release date: 15/3/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review