Crystar Review

Το Crystar είναι ένα jrpg που μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης FuRyu, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Nis America.

Η ιστορία του Crystar διαδραματίζεται ανάμεσα στους κόσμους των ζωντανών και των νεκρών. Χειρίζεστε τη Rei Hatada, η οποία προσπαθεί να αναστήσει τη νεκρή αδελφή της Mirai, που έχει σκοτώσει κατά λάθος. Έτσι, η Rei κλείνει μια συμφωνία με δυο δαίμονες, ώστε να τη βοηθήσουν να μπαίνει στο κόσμο των πνευμάτων και να αντιμετωπίσει ψυχές με σκοπό να σώσει την αδερφή της.


Ως προς το gameplay, το Crystar αποτελεί ένα ως επί το πλείστον dungeon crawler και μάλιστα σε αρκετούς ίσως θυμίσει σε μεγάλο βαθμό τα Persona. Το Crystar χωρίζεται σε δύο μέρη: τον αληθινό κόσμο, όπου μπορείτε να ζήσετε τη καθημερινότητα της Rei σε στυλ λίγο visual novel και στο καθαρτήριο, όπου η Rey πολεμάει ψυχές για να σώσει τη νεκρή αδερφή της. Ο τίτλος Crystar δεν είναι τυχαίος, καθότι μέσω του κλάματός της η Rei παίρνει power ups.


Ως προς τα γραφικά, το Crystar δεν αποτελείται από το πλέον εντυπωσιακό γραφικό περιβάλλον, δε παύει να προσδίδει τον «γνωστό anime χαρακτήρα» που παρόμοια παιχνίδια μας δίνουν. Οι εναλλαγές των χρωμάτων γίνονται εμφανέστερες στην εναλλαγή μεταξύ των κόσμων των ζωντανών και των νεκρών που ταξιδεύει η Rei, με θερμά και ψυχρά χρώματα να κυριαρχούν αντίστοιχα. Τα animations των χαρακτήρων είναι αρκετά ικανοποιητικά, και έχει δοθεί αρκετή λεπτομέρεια στην επικοινωνία συναισθημάτων μέσω των εκφράσεων, που αποτελεί άλλωστε και κεντρικό ρόλο στην ιστορία του παιχνιδιού.


Ως προς τον ήχο, το Crystar κινείται στα χνάρια αρκετών anime σειρών, με απαλούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης στο καθαρτήριο των ψυχών, καθώς και πιο ενθουσιώδη και ορχηστρικά κομμάτια στις μάχες με bosses. Τα opening και endings themes τα συνέθεσε και τα ερμηνεύει η Nagi Yanagi, η οποία είναι αρκετά γνωστή τραγουδίστρια της ιαπωνικής pop για όποιον ασχολείται με το είδος.

Συμπερασματικά, το Crystar μπορεί να μην αποτελεί πρώτη επιλογή για τους περισσότερους, όμως ειδικά για λάτρεις των rpg, αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι νέο συγκροτεί σίγουρα μια ασφαλή επιλογή, που θα σας προσφέρει άνετα 30 ώρες παιχνιδιού.


Θετικά:
- Ενδιαφέρουσα ιστορία
- Το σύστημα μάχης

Αρνητικά:
- Επαναλαμβανόμενοι εχθροί

Βαθμολογία: 8/10
Developer: FuRyu
Publisher: NIS America
Available for: PC, Nintendo Switch, PS4
Tested on: Switch
Release date: 29/3/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review