Παρουσίαση: Νέκο, το καφέ των γάτων

Το Νέκο, το καφέ των γάτων είναι ένα ευχάριστο, γλυκούλι μυθυστόρημα, με μια δόση μαθημάτων αυτοβελτίωσης. Η πρωταγωνίστριά μας είναι η Ναγόρε, μια Ισπανίδα που έζησε 10 χρόνια στο Λονδίνο και επιστρέφει στη Βαρκελώνη, καθώς έπιασε τον άντρα της να την απατά και δούλευαν και μαζί. Έτσι, κάνει ένα πισωγύρισμα στη ζωή της και όντας 40 ετών, νιώθει πως δεν μπορεί να ορθοποδήσει. Ευτυχώς όμως, οι φίλες της, της βρίσκουν δουλειά ως σερβιτόρα σε ένα καφέ γάτων. Έτσι μεταφράζεται και ο τίτλος τους βιβλίου, όπου νέκο σημαίνει στα ιαπωνικά γάτα.

Το πρόβλημα όμως είναι πως η ίδια έχει αιλουροφοβία. Πώς λοιπόν θα δουλέψει σε ένα καφέ γεμάτο γάτες, όπου η ιδιοκτήτρια του καφέ τους φιλοξενεί προσωρινά, μέχρι να τους δώσει σε κάποιο θαμώνα για υιοθεσία;


Η Ναγόρε θα αρχίσει σιγά σιγά να μαθαίνει μέσα από συμπεριφορές των γατών και να παίρνει διάφορα μαθήματα, που θα την κάνουν να αναθεωρήσει στη ζωή της και σιγά σιγά να καταφέρει να ορθοποδήσει ξανά.

Πρόκειται για ένα γλυκούλι, μικρό, συμβολικό βιβλίο για τις αξίες της ζωής, όπου οι γάτοι θα σας προσφέρουν μαθήματα σοφίας και θα σας διδάξουν πώς να είστε αυθεντικοί και ο εαυτός σας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Άννα Σόλιομ γεννήθηκε στη Βουδαπέστη και ζει στη Βαρκελώνη. Είναι πτυχιούχος φιλοσοφίας και εργάζεται ως θεραπεύτρια.

Το πρώτο της βιβλίο με τον τίτλο Pillowsophia, εκδόθηκε στην Ισπανία, ενώ το εγχειρίδιο Pequeño curso de magia cotidiana έχει ήδη κυκλοφορήσει στα ισπανικά, ολλανδικά και πορτογαλικά.

Το πρώτο της μυθιστόρημα εκτυλίσσεται σε ένα από τα Neko Café, τα οποία είναι καφέ με γάτους σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα είδος μη κοινωφελών οργανισμών, που φιλοξενούν γατάκια με την ελπίδα να τα υιοθετήσει κάποιος που επισκέπτεται το καφέ. Γι’ αυτό και οι θαμώνες δεν πληρώνουν τον καφέ παρά διάφορα άλλα, εν είδει συμβολικής συνδρομής.

Χαρακτηριστικά βιβλίου:

Συγγραφέας: SOLYOM ANNA
Μετάφραση: Μαρία Τσαχουρίδου
Εκδόσεις: Μίνωας
ISBN: 978-618-02-1907-4
Σελίδες: 168
Ημερομηνία Έκδοσης: 1/1/2022

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review