Παρουσίαση: Η ΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Το βιβλίο «Η Αμάρι και οι αδελφοί της νύχτας» είναι ένα βιβλίο φαντασίας που απευθύνεται στο νεανικό κοινό και πρέπει να το τσεκάρετε αν σας αρέσουν αυτού του είδους τα βιβλία!

Η πρωταγωνίστριά μας είναι η Αμάρι, η οποία αναζητά τον αδελφό της, τον Κουίντον. Στην προσπάθειά της να τον βρει μπαίνει στην Υπηρεσία Υπερφυσικών Υποθέσεων, όπου κυριαρχεί το υπερφυσικό. Έχουμε μάγους, δράκους, ακόμα και εξωγήινους που όλους αυτούς θα πρέπει να τους συναγωνιστεί. Για να καταφέρει να σώσει τον αδελφό της θα πρέπει αρχικά να περάσει από τρεις δοκιμασίες. Θα τα καταφέρει;


Αυτό το βιβλίο είναι σίγουρα κάτι περισσότερο από ένα νεαρό κορίτσι που αναζητά τον αδερφό της. Είναι ένα βιβλίο που δίνει έμφαση σε πράγματα όπως τη φιλία, τη συντροφικότητα, την επιμονή, την αυτοπεποίθηση, το πώς ο φόβος συνδέεται τόσο εύκολα με το μίσος. Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται μονορούφι. Η πρωταγωνίστρια είναι διαφορετική από τους συμμαθητές της, αλλά αυτό δεν το βλέπει αρνητικά. Όταν της είπαν ότι δεν ήταν αρκετά καλή επειδή ήταν διαφορετική, το έβαλε πείσμα να και τους αποδείξει πως κάνουν λάθος. Επίσης, έμαθε πως μερικές φορές δεν πρέπει να πολεμάμε μόνοι μας, αλλά και πως οι φίλοι μας είναι εκεί για να μας στηρίξουν. Δεν θα πω περισσότερα για την υπόθεση, αλλά έχει όλα τα εντονα συναισθήματα που περιμένεις να νιώσεις σε τέτοια βιβλία.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και στον φανταστικό κόσμο που έχει δημιουργήσει ο συγγραφέας, ο οποίος είναι γεμάτος με όλους τους μύθους και θρύλους που γνωρίζουμε, δύνοντάς του ένα δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Το βιβλίο δεν είναι αυτοτελές, αλλά θα έχουμε και συνέχεια. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν θα είναι τριλογία ή θα το τραβήξει περισσότερο, όμως μέσα στο 2022, αναμένουμε το δεύτερο βιβλίο της σειράς και αναφέρεται ότι ετοιμάζεται και το τρίτο για το 2023. Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως η Universal Pictures έχει πάρει τα δικαιώματα του βιβλίου για να γυριστεί σε ταινία, όπου πραγματικά ελπίζω να τα πάει καλά για να δούμε και τη συνέχεια.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο ΜΠ. ΜΠ. ΑΛΣΤΟΝ ζει στο Λέξινγκτον της Νότιας Καρολίνα, στις ΗΠΑ. Η ΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ είναι το πρώτο του μυθιστόρημα για παιδιά. Μέχρι στιγμής προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει σε 30 χώρες, ενώ τα κινηματογραφικά του δικαιώματα έχουν ήδη πουληθεί στη Universal Pictures. Το βιβλίο βρέθηκε στις υψηλότερες θέσεις της λίστας ευπωλήτων της εφημερίδας The New York Times, έχει τιμηθεί με το βραβείο Barnes & Noble Children’s & YA Book, ενώ θεωρήθηκε επίσης ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς από το βιβλιοπωλείο Amazon. Όταν ο συγγραφέας δε γράφει, είτε τρώει υπερβολικά πολλές καραμέλες είτε εξερευνά επαρχιακούς δρόμους με σκοπό να μάθει πού οδηγούν.


Χαρακτηριστικά βιβλίου:

Συγγραφέας: ΜΠ. ΜΠ. ΑΛΣΤΟΝ
Μετάφραση: Βρεττού Ελένη
Εκδόσεις: Ψυχογιός
ISBN: 978-618-01-4101-6
Σελίδες: 488
Ημερομηνία Έκδοσης: 10/2/2022

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review