The Hundred Year Kingdom Review

Το The Hundred Year Kingdom μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης Kaeru-san Games, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Chorus Worldwide Games και αν σας αρέσουν τα παιχνίδια δημιουργίας αυτοκρατοριών όπως το Cities: Skylines, αλλά θέλετε κάποια στιγμή να ολοκληρώνεται, το The Hundred Year Kingdom, είναι εδώ για εσάς.

Το The Hundred Year Kingdom μας έρχεται από ένα indie στούντιο, το οποίο προσφέρει αποστολές που ολοκληρώνονται στο μισάωρο, είναι διασκεδαστικές και απαιτητικές. Όταν ξεκινάτε ένα νέο παιχνίδι, σας δίνονται 100 γύροι, όπου κάθε γύρος ισοδυναμεί με ένα έτος, (κάθε στροφή αντιπροσωπεύει ένα έτος) και ο στόχος σας είναι να αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τον χρόνο σας, για να φτιάξετε ένα υγιές βασίλειο.


Μπορείτε να κάνετε μία ενέργεια ανά γύρο και κάθε ενέργεια περιλαμβάνει τη δημιουργία κάτι σε ένα μικρό πλέγμα χώρων. Στην αρχή θα έχετε μόνο ένα τετράγωνο στο πλέγμα και τα πράγματα που θα φτιάξετε είναι απλά. μετατρέποντας μια άχαρη πεδιάδα σε αγροτεμάχιο ή φτιάχνοντας ένα ορυχείο για να αυξήσετε τους κτιριακούς πόρους της χώρας σας. Ωστόσο, όσο περνάνε οι γύροι θα μπορείτε να φτιάχνετε πιο αναπτυγμένα πράγματα, όπως αμπελώνες, οπωρώνες, εργοστάσια κ.α.

Στο τέλος, θα αρχίσετε να κατασκευάζετε μεγάλα κτίρια που θα προσφέρουν τεράστιες ενισχύσεις στην ποσότητα των πόρων που παράγονται από συγκεκριμένους τύπους εγκαταστάσεων, θα αποκτήσετε θαύματα που θα ενισχύσουν την άμυνα και την παραγωγή της χώρας σας και στο τέλος του παιχνιδιού, όταν έχετε αγοράσει όλη τη γη και έχετε αναπτυχθεί πολύ, όλα θα μετρήσουν.


Υπάρχουν τρεις πόροι προς διαχείριση - τα τρόφιμα, η παραγωγή και ο πολιτισμός, και διαφορετικά κτίρια θα δημιουργήσουν διαφορετικές ποσότητες από το καθένα. Στην πραγματικότητα δεν μπορείτε να κολλήσετε στο The Hundred Year Kingdom, αλλά αν ξεμείνετε από πόρους, μπορείτε απλά να κάψετε μερικούς γύρους, μέχρι να αποκτήσετε τους πόρους που χρειάζεστε.

Αντί να στοχεύετε σε κάποιο είδος ανταγωνιστικής νίκης, στο The Hundred Year Kingdom, κυνηγάτε το υψηλότερο σκορ. Εάν η στρατηγική σας εφαρμοστεί και λάβετε όλες τις σωστές αποφάσεις σχετικά με το τι θα χτίσετε, το πού στον χάρτη να το χτίσετε και τη σειρά που θα τα κατασκευάσετε, τότε οι πόροι θα εισρεύσουν και στο τέλος των 100 ετών Θα σας πουν ότι έχετε δημιουργήσει μια αυτοκρατορία που θα ανθίζει στο διηνεκές.


Εκτός από τα αστεία, το The Hundred Year Kingdom είναι πραγματικά ένα πολύ απλό παιχνίδι παζλ που προκαλεί την ικανότητά σας να σχεδιάζετε πολλές κινήσεις μπροστά, να διαχειρίζεστε πόρους και να χτίζετε τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο, καθώς αυτές οι πολύ καλές βαθμολογίες απαιτούν προηγμένη γνώση των συστημάτων και των ιδιαιτεροτήτων του παιχνιδιού και υπάρχει μια σειρά από διαφορετικά τοπία για να παίξετε, τα οποία το καθένα έχει τις δικές του μοναδικές προκλήσεις. Τέλος, υπάρχουν πολλές διαφορετικές «θεές» τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε στην αρχή ενός παιχνιδιού, οι οποίες παρέχουν διάφορα δευτερεύοντα μπόνους και ανεβαίνουν επίπεδο από το ένα παιχνίδι στο άλλο, οπότε υπάρχει κάποια εξέλιξη εκεί που σας βοηθά να παίρνετε σταδιακά καλύτερες βαθμολογίες.

Συμπερασματικά, το Hundred Year Kingdom είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι που είναι διασκεδαστικό, στρατηγικής και σέβεται τον χρόνο σας. Το προτείνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του είδους.


Θετικά:
- Το στοιχείο στρατηγικής
- Μικρές πίστες

Αρνητικά:
- Ύπαρξη μόνο πόντων

Βαθμολογία: 9/10
Developer: Kaeru-san Games
Publisher: Chorus Worldwide Games
Available for: PC, Nintendo Switch
Tested on: Switch
Release date: 3/2/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review