Rise of the Third Power Review

Το Rise of the Third Power μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης Stegosoft Games, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η DANGEN Entertainment.

Η ιστορία του Rise of the Third Power διαδραματίζεται 15 χρόνια μετά τον τίτλο του προκατόχου του Ara Fell. Οι κύριοι χαρακτήρες, ο Rowan και η Corrina, έχουν την αποστολή να απαγάγουν την πριγκίπισσα για να σταματήσουν τον εμφύλιο πόλεμο. Ωστόσο, συναντούν μερικές δυσκολίες... ώσπου τελικά τα καταφέρνουν και μετά αποκτάτε τον έλεγχο της πριγκίπισσας Arielle, η οποία στη συνέχεια θα συνεχίσει την ιστορία από τη δική της οπτική γωνία. Η ιστορία είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία του παιχνιδιού, καθώς έχει τις σωστές δόσεις κωμωδίας και τραγωδίας, με αποτέλεσμα να μην θέλετε να παραλείψετε κανέναν από τους διαλόγους.


Η μάχη είναι ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της ρετρό περιπέτειας και διαθέτει ένα turn-based σύστημα που βασίζεται στη σειρά. Κάθε χαρακτήρας που ενώνεται μαζί σας έχει μια θέση που μπορεί να αξιοποιηθεί. Για παράδειγμα, ο Rowan μπορεί να χλευάσει τους εχθρούς για να του επιτεθούν και μπορεί επίσης να αυξήσει το ATK του και να θεραπεύσει το HP του άπειρες φορές με την ικανότητά του στο Booze. Υπάρχει επίσης η Corrina, μια κλέφτρα που μπορεί εύκολα να αφαιρέσει τα αμυντικά buff των εχθρών και να τους κοιμίσει, σε περίπτωση που χρειαστείτε μερικούς επιπλέον γύρους.

Αργότερα στο παιχνίδι, καθώς αποκτάτε περισσότερους χαρακτήρες, μπορείτε να εκτελέσετε ομαδικές επιθέσεις που προκαλούν τεράστια ζημιά είτε σε μια ομάδα εχθρών είτε σε έναν μόνο εχθρό. Αλλά, και πάλι, το να ξέρεις πότε να τα χρησιμοποιήσεις σωστά είναι το κλειδί για να κερδίσεις τις μάχες επειδή οι χαρακτήρες είναι κολλημένοι σε μία μόνο κατηγορία σε ολόκληρο το παιχνίδι και δεν εξελίσσονται. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρός περιορισμός στις στρατηγικές μάχης στο πρώιμο παιχνίδι. Αν και η απλή φύση της μάχης διορθώνεται κάπως καθώς παίρνετε τους υπόλοιπους χαρακτήρες, αλλά συνολικά, αυτό δεν την κάνει ιδιαίτερα να ξεχωρίζει. Επιπλέον, μπορεί να βαρεθείτε μετά τη μάχη χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο που μπορεί να μην χρειάζεται καν αλλαγή, οδηγώντας σε μια κατάσταση όπου ο παίκτης απλώς βάζει το παιχνίδι σε Story Mode για να παραλείψει εντελώς τη μάχη.


Στο παιχνίδι μπορείτε επίσης να κάνετε crafting, το οποίο είναι ο πρωταρχικός τρόπος για να αποκτήσετε νέα όπλα και αξεσουάρ. Αλλά για άλλη μια φορά, είναι πολύ απλό, με κάθε ιδανικό όπλο και αξεσουάρ να έχει ήδη διατεθεί αυτόματα στον καλύτερο χαρακτήρα. Ενώ μπορείτε να αγοράσετε μερικά πρόσθετα αξεσουάρ για να τα βάλετε στις κενές υποδοχές.

Υπάρχει ένα επίπεδο απλότητας στην αφήγηση που μπορεί να μην είναι για κάποιον που αναζητά ένα σύνθετο παιχνίδι γεμάτο ανατροπές. Η όλη περιπέτεια μοιάζει οικεία και προβλέψιμη, και ενώ αυτή είναι μια έγκυρη σχεδιαστική επιλογή, δυστυχώς, θέτει το Rise of the Third Power σε έντονο ανταγωνισμό έναντι άλλων JRPG, ακόμη και αυτών από τα οποία εμπνεύστηκε. Σίγουρα υπάρχουν μερικές αξέχαστες στιγμές, αλλά αυτές είναι λίγες.


Ακόμη και με αυτήν την προσέγγιση σχεδιασμού, οι προγραμματιστές έκαναν εξαιρετική δουλειά παρέχοντας μια κλασική εμπειρία JRPG ενσωματώνοντας παράλληλα μια μοντέρνα αντίληψη του είδους. Υπάρχει ένα αξιοσημείωτο επίπεδο προσοχής στην περιπέτεια, ώστε κάθε αλληλεπίδραση και ο ρυθμός της αφήγησης να κυλούν φυσικά σε όλο το χρόνο εκτέλεσης.

Συμπερασματικά, το Rise of the Third Power είναι μια υπέροχη περιπέτεια 16-bit που προσφέρει έναν γοητευτικό κόσμο για αποκάλυψη. Είναι νοσταλγικό στον πυρήνα, αλλά μπορεί να είναι λίγο πολύ οικείο για τους σκληροπυρηνικούς θαυμαστές.


Θετικά:
- Ενδιαφέρουσα ιστορία
- Διασκεδαστικοί διάλογοι

Αρνητικά:
- Μέτριο σύστημα μάχης
- Δεν θα ικανοποιήσει τους μη JRPG fans

Βαθμολογία: 6/10
Developer: Stegosoft Games
Publisher: DANGEN Entertainment
Available for: PC, Nintendo Switch, Xbox One, PS4
Tested on: Nintendo Switch
Release date: 10/2/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review