King of Fighter XV Review

Η σειρά The King Of Fighters, ξεκίνησε πριν σχεδόν 30 χρόνια με τον τίτλο The King Of Fighters 94 (KOF), οποίος έφερε τη δική του επανάσταση στον χώρο των fighting games και τώρα επιστρέφει με έναν νέο τίτλο, το King of Fighter XV.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κάποιος σε σχέση με τον προηγούμενο τίτλο, είναι ο μειωμένος αριθμός των διαθέσιμων χαρακτήρων, οι οποίοι είναι 39, αν και αναμένονται να προστεθούν και άλλοι, με την μορφή dlc.


Η ιστορία του King of Fighters XV είναι προβλέψιμη και ακολουθεί το στυλ arcade mode storytelling.Αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε την ομάδα σας που θα αποτελείται από 3 παίχτες. Συνολικά θα συμμετέχετε σε 8 μάχες, με το επίπεδο δυσκολίας να αυξάνεται, όσο προχωράτε στις μάχες. Η ιστορία εξιστορείται μέσα από cutscenes, όπου σας βάζουν στο κλίμα και μέσα από διάφορες μάχες που κάνετε και ακολουθούνται από cutscenes. Οι πρωταγωνιστές που συναντάμε στην ιστορία είναι πολύ ευχάριστοι και θα συναντήσετε διασκεδαστικούς διαλόγους.

Οι μάχες εκτυλίσσονται σε στυλ μονομαχιών ανάμεσα σε ομάδες των τριών. Στην αρχή που επιλέγουμε τους χαρακτήρες μας, επιλέγουμε και την σειρά με την οποία θα παλέψουν. Λόγω της φύσης των μηχανισμών, των combos και των ειδικών κινήσεων, η σειρά με την οποία θα τους επιλέξουμε είναι σημαντική αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως το τέλος.


Ως προς τον χειρισμό, έχουμε κάποιες προσθήκες που κάνουν το σύστημα μάχης να ξεχωρίζει. Το ένα είναι τα Shatter Strikes που μας επιτρέπουν να επεκτείνουμε τα combo μας όταν τα ενεργοποιήσουμε την κατάλληλη στιγμή. Από την άλλη, έχουμε μια αμυντική ικανότητα που απορροφά τα χτυπήματα των αντιπάλων μας ώστε να τα γυρίσει εναντίον τους και να δημιουργήσει ανοίγματα στην άμυνα του αντιπάλου.

Έπειτα έχουμε το MAX Mode, που μας δίνει ένα buff μικρής διάρκειας που ενισχύει την ζημιά που προκαλούμε ενώ μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε Super επιθέσεις και EX Specials χωρίς να χάνουμε μπάρες. Το κόστος για την ενεργοποίηση έχει αυξηθεί από την μια μπάρα σε δύο με αποτέλεσμα να πρέπει να επενδύσουμε έξυπνα και σωστά αν θέλουμε να επιτύχουμε μεγάλη ζημιά. Το MAX Mode έρχεται σε δύο εκδοχές, το απλό και το Quick Mode. Το Quick Mode, μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε πιο γρήγορα αλλά κάνει λιγότερη ζημιά.


Τέλος, ως προς το online κομμάτι, η εμπειρία είναι πολύ καλή. Υπάρχει μια ποικιλία επιλογών στο match making, από απλούς ως ranked αγώνες, καθώς και αγώνες προπόνησης ως spectator mode.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι καλά, χωρίς να εντυπωσιάζουν με καλοσχεδιασμένους anime χαρακτήρες. Τέλος, τα μουσικά κομμάτια που συνοδεύουν τις μάχες είναι ωραία και ανεβαστικά.

Συμπερασματικά, το King of Fighter XV είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους φίλους της σειράς, αλλά και γενικά για τους λάτρεις των fighting παιχνιδιών, καθώς προσφέρει ένα βαθύ σύστημα μάχης, με ένα πλήρως λειτουργικό online κομμάτι.


Θετικά:
- Βαθύ σύστημα μάχης
- Απροβλημάτιστο το online κομμάτι
- Όμορφα γραφικά

Αρνητικά:
- Φτωχό story mode

Βαθμολογία: 8,5/10 Developer: SNK Playmore
Publisher: Koch Media  Distributor: Enarxis Dynamic Media Available for: PS4|PS5, Xbox Series S|X, PC Release date: 17/2/2022
Tested on: PS5

Ευχαριστώ πολύ την Enarxis Dynamic Media για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review