Παρουσίαση: Το κουτί

Η Camilla Läckberg επιστρέφει στο λογοτεχνικό είδος που τη γνωρίσαμε, το αστυνομικό, με παρέα τον βραβευμένο πνευματιστή και συγγραφέα Henrik Fexeus. Αποτέλεσμα της συνεργασίας τους είναι το Κουτί, το πρώτο μέρος μιας τριλογίας με κεντρικούς ήρωες την αστυνομικό Μίνα Νταμπίρι και τον πνευματιστή Βίνσεντ Βάλντερ.

H Camilla Lackberg τα τελευταία χρόνια, είχε κάνει μια στροφή στη συγγραφή ψυχολογικών θρίλερ, κάτι που δεν άρεσε σε όλους τους αναγνώστες της που την είχαν γνωρίσει μέσα από τις αστυνομικές ιστορίες. Τώρα όμως επιστρέφει στις αστυνομικές ιστορίες, βάζοντας όμως και μια πινελιά ψυχολογικού θρίλερ.

Το πτώμα μιας γυναίκας ανακαλύπτεται μέσα σε ένα ξύλινο κουτί, το οποίο έχουν διαπεράσει σπαθιά. Το έγκλημα είναι έτσι στημένο έτσι ώστε να μοιάζει σαν ένα μαγικό κόλπο που δεν πήγε καλά, είναι όμως αυτό αλήθεια ή πρόκειται για μια προσχεδιασμένη δολοφονία; Ποια είναι η συγκεκριμένη γυναίκα και ποιος την ήθελε νεκρή;


Η αστυνόμος Μίνα Νταμπίρι ανήκει σε μια επίλεκτη αστυνομική ομάδα που ασχολείται με την επίλυση υποθέσεων δολοφονίας που κανείς άλλος δεν αναλαμβάνει. Ικανή και αφοσιωμένη στη δουλειά της, μικροβιοφοβική και εμμονική, εσωστρεφής και αποστασιοποιημένη από τους συναδέλφους της, η Μίνα αποφεύγει τις κοινωνικές συναναστροφές και κρύβει τα δικά της προσωπικά μυστικά. Με την ομάδα να έχει βρεθεί σε αδιέξοδο στη συγκεκριμένη υπόθεση, την οποία επιπλέον προσπαθούν να κρατήσουν κρυφή από τα ΜΜΕ, η Μίνα ζητάει τη βοήθεια του Μεγάλου Πνευματιστή Βίνσεντ Βάλντερ. Ο Βίνσεντ είναι ειδικός στα ταχυδακτυλουργικά τρικ και στην ανάγνωση και ανάλυση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ο οποίος δέχεται να συνεργαστεί με την αστυνομία ελπίζοντας ότι οι γνώσεις και η εμπειρία του θα βοηθήσουν στη σύλληψη του δράστη.

Ταυτόχρονα, ένας ιδιαίτερος δεσμός αναπτύσσεται ανάμεσα στη Μίνα και τον Βίνσεντ. Δύο άνθρωποι φαινομενικά εντελώς διαφορετικοί, που όμως δείχνουν να βρίσκουν ο ένας στο πρόσωπο του άλλου κατανόηση και μια επικοινωνία που ποτέ μέχρι τότε δεν είχαν γνωρίσει με άτομα του περιβάλλοντός τους. Ο Βίνσεντ μπορεί να είναι επαγγελματικά επιτυχημένος, αλλά κουβαλά ένα κρυφό και τραυματικό παρελθόν. Μάλιστα, τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν πως μπορεί το παρελθόν του να συνδέεται με τον δολοφόνο!

Η Lackberg, στην συγγραφή αυτού του βιβλίου συνεργάζεται με τον Henrik Fexeus, έναν δημοφιλή συγγραφέα στη Σκανδιναβία, που ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων αυτοβοήθειας και ψυχολογίας. Αυτό έχει σας αποτέλεσμα την δημιουργία εξαιρετικών ψυχολογικών προφίλ για όλους τους χαρακτήρες.

Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας έχουν εξαιρετική χημεία μεταξύ τους, όπου αναπτύσσεται και παραπάνω κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Ψυχαναγκαστικοί και οι δύο, με τις εμμονές και τις παραξενιές τους, βρίσκουν ο ένας στον άλλον μια αδελφή ψυχή. Η σχέση τους θα περάσει από αρκετά στάδια, όμως στο τέλος του βιβλίου τα πάντα είναι μετέωρα. Φυσικά, έχουμε άλλα δυο βιβλία για να δούμε πως θα ολοκληρωθεί.

Η ιστορία έχει έντονα στοιχεία τρόμου και αγωνίας, ενώ δεν διστάζουν σε ορισμένα σημεία να γίνονται ιδιαίτερα περιγραφικοί στις βίαιες σκηνές, με αποτέλεσμα να θέλεις να πάρεις δυο βαθιές ανάσες πριν συνεχίσεις την ανάγνωση.

Το Κουτί καταφέρνει να συνδυάζει με επιτυχία το αστυνομικό μυθιστόρημα με το ψυχολογικό θρίλερ και την ψευδαίσθηση με τον ρεαλισμό. Είναι ένα βιβλίο που καταφέρνει να χτίσει όλες τις σωστές βάσεις, με αποτέλεσμα, απλά να αδημονείς για τη συνέχεια της τριλογίας.


Χαρακτηριστικά βιβλίου:
Συγγραφέας: Camilla Lackberg , Henrik Fexeus
Μετάφραση: Αγγελική Νάτση
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
ISBN: 978-618-03-2710-6
Σελίδες: 704
Ημερομηνία Έκδοσης: 08/12/2021

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review