Ruined King: A League of Legends Story Review

Η Riot έχει αρχίσει τον τελευταίο καιρό να μας γνωρίζει τους πρωταγωνιστές του LOL, μέσα και από άλλα παιχνίδια και anime. Πρόσφατα μας χάρισε το Arcane, ένα anime που είναι πάρα πολύ καλό και αξίζει να το δείτε , ανεξάρτητα αν παίζετε LOL και το οποίο θα αποκτήσει και δεύτερη σεζόν, που αναμένουμε σύντομα. Τώρα έρχεται και με ένα άλλο παιχνίδι το Ruined King: A League of Legends Story, το οποίο μας έρχεται Airship Syndicate και πρόκειται για ένα turn-based RPG που αξίζει την προσοχή σας.


Ως προς την ιστορία, οι πρωταγωνιστές μας είναι οι Miss Fortune, Illaoi, Braum, Pyke, Ahri και Yasuo, για τους οποίους μαθαίνουμε λίγα πράγματα και οι οποίοι συνεργάζονται για να προστατεύσουν το Bilgewater Bay όσο και όλη την Runeterra, η οποία κινδυνεύει από τον Ruined King, Viego και όσους συνεργάζονται μαζί τους. Η ιστορία είναι πολύ ενδιαφέρουσα με αρκετές ανατροπές, που προσθέτει κάθε φορά και μια επιπλέον πληροφορία και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Οι διάλογοι διαδραματίζονται με τη μορφή κόμικς που έχει πολύ όμορφο σχεδιασμό και τις λίγες φορές που έχουμε animation αυτό είναι τις περισσότερες φορές κατώτερο των προσδοκιών.


Ως προς το gameplay, οι μάχες είναι turn-based και υπάρχουν τα Lanes, όπου είναι οι γραμμές αναμονής και οι οποίες είναι τρεις. Πρώτα έχουμε το Balance Lane, την default γραμμή όπου οι επιθέσεις μας προκαλούν την standard ζημιά και τα buffs/debuffs ενεργοποιούνται σε φυσιολογικά πλαίσια. Από πάνω έχουμε την Speed Lane όπου οι επιθέσεις εκτελούνται πιο γρήγορα αλλά είναι λιγότερο αποτελεσματικές και τέλος έχουμε την Power Lane, όπου οι επιθέσεις αργούν να εκτελεστούν αλλά έχουν μεγαλύτερη ισχύ και αποτελεσματικότητα. Από εκεί και πέρα μπορούμε κάθε φορά να επιλέγουμε έως 3 άτομα στην ομάδα μας, ενώ οι αντίπαλοί μας μπορεί να είναι και αυτοί έως 3, αλλά μπορούν να έρχονται σε κύματα.


Ως προς τα γραφικά, ο τίτλος έχει καλοσχεδιασμένες περιοχές, όπως και χαρακτήρες. Στα θετικά αξίζει να αναφέρουμε το πολύ καλό voice acting, που ζωντανεύει τις εικόνες.

Συμπερασματικά, το Ruined King: A League of Legends Story είναι ένα πολύ καλό turn-based RPG που έχει καλό σύστημα μάχης και ενδιαφέρουσα ιστορία. Βέβαια οι λάτρεις του LOL θα πρέπει να καταλάβουν πως είναι ένας τελείως διαφορετικός τίτλος, απλά με γνωστούς πρωταγωνιστές.


Θετικά:
- Δυνατές μάχες
- Ικανοποιητική διάρκεια 

Αρνητικά:
- Τετριμμένο σενάριο

Βαθμολογία: 8,5/10
Developer: Airship Syndicate
Publisher: Riot Games
Available for: PS4, PS5, Xbox X|S, Nintendo Switch
Tested on: PS4
Release date: 16/11/2021

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review