Lacuna Review

Το Lacuna μας έρχεται από την developer DigiTales Interactive, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Assemble Entertainment.


Ως προς την ιστορία, είστε ο πράκτορας της CDI (Central Department of Intelligence) Neil Conrad, όπου σε ένα εναλλακτικό σύμπαν αναλαμβάνετε να εξιχνιάσετε την υπόθεση δολοφονίας του διπλωμάτη Joseph Banny από έναν ελεύθερο σκοπευτή.

Ο Banny εκπροσωπούσε την κυβέρνηση του πλανήτη Drovia, όπου πριν από σαράντα χρόνια συνέβη ένα δυστύχημα στο δίκτυο εξόρυξης ορυκτών, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων. Από τότε η Drovia είναι υπό την επιτήρηση του πλανήτη Ghara, που ανήκει και η CDI.


Σαν να μη έφτανε όμως η δολοφονίας ενός διπλωμάτη σε ξένο έδαφος, η κατάσταση περιπλέκεται όταν ανακαλύπτετε ότι ο Joseph Banny είχε διασυνδέσεις με κάποιες αυτόνομες ομάδες, που μάχονταν την κυβέρνηση της Ghara. Έτσι ενώ βρίσκεστε στα πρόθυρα ενός καταστροφικού πολέμου, η CDI βρίσκεται στην πιο δυσμενή θέση της ιστορίας της, καθώς θα πρέπει να βρει ένα τρόπο να εντοπίσει τον ένοχο και να σταματήσει έναν επερχόμενο πόλεμο.

Ως προς το gameplay, οι αποφάσεις σας είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία. Ο μηχανισμός των διαλόγων είναι απλός, οι διάλογοι καλογραμμένοι και κάθε φορά θα πρέπει να επιλέγουμε τη σωστή απάντηση σε περιορισμένο χρόνο. Οπότε ανάλογα με την επιλογή μας, συνήθως μπορεί να λάβουμε ή να χάσουμε κάποια πληροφορία για την έρευνά μας, η οποία μπορεί να φανεί άμεσα χρήσιμη ή σε δεύτερο χρόνο. Σε ορισμένα σημεία μάλιστα, η απάντηση που θα δώσουμε σε κάποιο ερώτημα είναι τόσο μεγάλης σημασίας, που επηρεάζει ολόκληρη την εξέλιξη της πλοκής, από τα μέρη που θα επισκεφτούμε και θα δράσουμε μέχρι τα άτομα που θα επιβιώσουν τελικά.

Συμπερασματικά, το Lacuna είναι ένα πολύ καλά δουλεμένο παιχνίδι, με έξυπνο σενάριο που αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία.


Θετικά:
- Οι επιλογές σας μετράνε
- Όμορφο soundtrack

Αρνητικά:
- Αδιάφορα γραφικά
- Λίγος χρόνος για κάποιες ερωτήσεις

Βαθμολογία: 8,5/10
Developer: DigiTales Interactive
Publisher: Assemble Entertainment
Available for: Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S
Tested on: Switch
Release date: 28/12/2021

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review