Labyrinth Legend Review

Το Labyrinth Legend μας έρχεται από την Regista ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η NIS America.


Ως προς την ιστορία, στο βασίλειο Kanata, υπάρχει ένας καταραμένος λαβύρινθος ο οποίος κανείς δεν έχει κατακτήσει. Αυτός ο λαβύρινθος όμως αντί να κρατά τους ανθρώπους μακριά, προσελκύει όλους τους επίδοξους τυχοδιώκτες που αναζητάνε τα αμύθητα πλούτη και τη φήμη που τους προσφέρει ο λαβύρινθος. ΄
Έτσι και εσείς ως τυχοδιώκτης πάτε να δοκιμάσετε την τύχη σας. Το κοντινό χωριό αποτελεί τη βάση για κάθε αρκετά τολμηρό που θέλει να δοκιμάσει τη τύχη του, όμως δεν λάβατε υπόψιν σας ότι η βασίλισσα έχει καταραστεί το χωριό έτσι ώστε κανένας να μη μπορεί να φύγει από εκεί παρά μόνο αν έχει κατακτηθεί όλος ο λαβύρινθος. Έτσι, λοιπόν μια και όλες οι καλές δουλειές στο χωριό έχουν καπαρωθεί από άλλους δεν έχετε άλλη επιλογή από το να προσπαθήσετε να καταλάβετε τον λαβύρινθο.


Ως προς το gameplay, στην ουσία η ιστορία διαδραματίζεται σε δυο βασικά μέρη. Το χωριό και τον λαβύρινθο. Το χωριό είναι το μέρος όπου μπορείς να αναβαθμίσεις τον εξοπλισμό σου και τα αντικείμενά σου. Στην ουσία εδώ είναι που μαζεύεις τον καλύτερο εξοπλισμό για να φύγεις προετοιμασμένος για τους λαβυρίνθους. Μάλιστα κάθε φορά που ξεκλειδώνεις ένα μέρος του λαβυρίνθου, οι κάτοικοι του χωριού σας δίνουν περισσότερες πληροφορίες για τον λαβύρινθο και για την ιστορία του μέρους.

Το δεύτερο μέρος που διαδραματίζεται και η δράση είναι ο λαβύρινθος, ο οποίος χωρίζεται σε επίπεδα που αναγεννιούνται κάθε φορά. Για να πας από το ένα επίπεδο στο άλλο θα πρέπει να βρεις πρώτα το κλειδί που ξεκλειδώνει την πόρτα και το βρίσκεις σκοτώνοντας ένα τέρας. Οπότε δεν αρκεί να τρέχεις και να προσπαθείς να ξεφύγεις από τους αντιπάλους σου. Θα πρέπει να τα πολεμήσεις, να ανοίξεις σεντούκια για να μαζέψεις πολύτιμους λίθους να τα ανταλλάξεις αργότερα στο χωριό αλλά και να βρεις καλύτερο εξοπλισμό.


Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Labyrinth Legend στον οπτικό τομέας υστερεί τόσο στον σχεδιασμό και την κίνηση του χαρακτήρα, όσο και στα αντικείμενα που βρίσκεις στον χώρο. Από την άλλη πλευρά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στη σύνθεση της μουσικής. Το soundtrack είναι διασκεδαστικό και ζωντανό. Ακόμα και τα sound effects είναι τα κατάλληλα.

Συμπερασματικά, το Labyrinth Legend είναι μια καλή επιλογή για όποιον είναι αρχάριος στα roguelike παιχνίδια, αλλά αν κάποιος έχει εμπειρία σύντομα θα βαρεθεί καθώς το σύστημα μάχης είναι απλό και δεν έχει κάποιο στοιχείο που θα σε κρατήσει σε βάθος χρόνου.


Θετικά:
- Όμορφο soundtrack
- Τα bosses είναι μια πρόκληση 

Αρνητικά:
- Κάποια αντικείμενα εξαφανίζονται πολύ γρήγορα
- Τα επίπεδα είναι σχετικά αδιάφορα

Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: Regista 
Publisher: NIS America
Available for: Switch, PC
Tested on: Switch
Release date: 18/1/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review