Blackwind Review

Το Blackwind μας έρχεται από την developer Drakkar Dev, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Blowfish Studios.


Ως προς την ιστορία, το Blackwind είναι ένα top-down sci-fi action που διαδραματίζεται στην αποικία εξόρυξης του πλανήτη Medusa-42. Όταν οι εξωγήινοι Raknos εισβάλλουν στον πλανήτη, ο James Hawkins, ένας έφηβος δίχως επίσημη εκπαίδευση, αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το πρωτότυπο battle mech του πατέρα του για να αποκρούσει την απειλή.

Ως προς το gameplay, η αντιμετώπιση των εχθρών γίνεται από μια ισομετρική προοπτική που βλέπουμε σε dungeon-crawling τίτλους. Έχουμε κλασικά ελαφριές και δυνατές επιθέσεις, όπου ο συνδυασμός τους προσφέρει ειδικές κινήσεις. Μπορείτε να κάνετε επιθέσεις με lasers, καθώς και να ρίχνετε πυραύλους μεγάλης εμβέλειας. Τέλος, υπάρχει ένα buff, το «Black Mode» όπου επιβραδύνει τον χρόνο, αυξάνοντας την ζημιά του Blackwind πέρα από τις κανονικές παραμέτρους. Η μάχη γενικά είναι ξέφρενη, κάποιες δορές γίνεται δύσκολη αλλά παραμένει διασκεδαστική.


Η εξερεύνηση και η επίλυση γρίφων αποτελούν τον υπόλοιπο όγκο, αναδεικνύοντας τη συνολική ποιότητα του Blackwind. Τα τμήματα με platforming έχουν συνέπεια στη σχεδίασή τους χρησιμοποιώντας τον χώρο αποτελεσματικά, αναδεικνύοντας την πολυπλοκότητά τους. Τα παζλ μπορεί να χρειαστούν αρκετό χρόνο για να λυθούν πριν αποκωδικοποιήσετε τη σωστή σειρά γεγονότων. Οι αναβαθμίσεις, μαζί με τα πρόσθετα skins για το Blackwind, είναι καλά κρυμμένα σε όλη τη Medusa-42. Χρειάζεται λίγη σκέψη για να προχωρήσεις σε αυτό το παιχνίδι, κάτι για το οποίο είμαι ευγνώμων.

Συμπερασματικά, το Το Blackwind είναι ένα φιλόδοξο παιχνίδι που προσπαθεί να κάνει πολλά, αλλά δεν τα καταφέρνει πολύ καλά. Η μάχη είναι ικανοποιητική και απαιτητική, αλλά τα framerates πέφτουν όταν η μάχη αγριεύει. Η ιστορία είναι ικανοποιητική, αλλά πολλές φορές γίνεται προβλέψιμη, ενώ η επίλυση γρίφων και το platforming είναι καλά, αν και κάποια ξεφεύγουν από θέμα δυσκολίας.


Θετικά:
- Δυνατές μάχες
- Ικανοποιητική διάρκεια 

Αρνητικά:
- Τετριμμένο σενάριο

Βαθμολογία: 6/10
Developer: Drakkar Dev
Publisher: Blowfish Studios
Available for: PS4, Xbox X|S
Tested on: Switch
Release date: 20/1/2022

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review