Starlight Shores Review

Το Starlight Shores μας έρχεται από την Delphinium Interactive και πρόκειται για ένα visual novel. Η ιστορία ξεκινά με τον πρωταγωνιστή μας τον Will, καθώς ξεκινά το ταξίδι του σε ένα μικρό εξοχικό σπίτι όπου θα μείνει μαζί με τους φίλους για το Σαββατοκύριακο. Όλο αυτό το ταξίδι είναι μια προσπάθεια αναζωπύρωσης μιας παλιάς σχέσης με την παιδική φίλη του Will, την Theo.


Οι χαρακτήρες είναι διασκεδαστικοί και αστείοι. Τα προβλήματα προκύπτουν όταν τα πράγματα γίνονται πολύ βολικά. Για παράδειγμα, η Theo ρωτά τον Will ποια είναι η βαθύτερη ανασφάλειά του, για να γνωρίσουμε το παρελθόν του. Έτσι μαθαίνουμε για το παρελθόν τους, αν και η αλήθεια είναι ότι οι πληροφορίες μπορούσαν να μας τις δώσουν με πιο ενδιαφέρον τρόπο, έτσι ώστε να μας κάνει να νοιαστούμε περισσότερο για τους χαρακτήρες.

Οι χαρακτήρες δεν μπορούμε να πούμε ότι ξεχωρίζουν με την προσωπικότητά τους. Έχουμε την Theo που είναι η παθητική και ευγενική παιδική φίλη του Will που τον αγαπάει. Έχουμε τον Alec που είναι ο φωνακλάς κολλητός του. Επίσης υπάρχει η Lena, ένα μυστηριώδης κορίτσι που όλοι συμπαθούν και η Erika, μια δευτερεύουσα ζωηρή χαρακτήρας.


Οι χαρακτήρες στο Starlight Shores δεν φαίνεται να είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που φαίνονται, παρόλο που το παιχνίδι προσπαθεί να μας πει το αντίθετο με ορισμένες σκήνές από το παρελθόν τους. Όπως για παράδειγμα στις συνομιλίες του Will με την Alec, στις οποίες αναφέρεται ότι η Alec δε συμπεριφέρεται σωστά στους γυναικείους χαρακτήρες, όμως ποτέ δεν το πάει ένα βήμα παραπέρα για να δούμε γιατί όντως το κάνει αυτό.

Λόγω της μικρής διάρκειας του παιχνιδιού, ο ρυθμός της ιστορίας είναι καλός, καθώς παρακολουθούμε την παρέα μόνο για μία νύχτα και υπάρχει δράση και ενδιαφέρον λόγω του παιχνιδιού με τα ποτά που παίζουν.

Συμπερασματικά, το Starlight Shores αν και δεν κάνε τίποτα που να το κάνει να ξεχωρίζει μας χαρίζει μια ωραία μικρή ιστορία, με διασκεδαστικούς χαρακτήρες.


Θετικά:
- Αστείοι διάλογοι

- Το παιχνίδι με τα ποτά

Αρνητικά: 
- Μικρή διάρκεια
- Δεν γίνεται τίποτα συγκλονιστικό

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Delphinium Interactive
Publisher: Penguin Pop Games
Available for: Switch, PC
Tested on: Switch
Release date:26/11/2021

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review