Sherlock Holmes Chapter One Review

Το Sherlock Holmes: Chapter One μας έρχεται από την Frogwares και μας γνωρίζει έναν Sherlock στα νιάτα του, που επιστρέφει στο νησί της Cordona, όπου έζησε και μεγάλωσε για πολλά χρόνια, για να διαλευκάνει τον πρόωρο χαμό της μητέρας του, που την έχασε όταν ήταν ακόμα παιδί. Φυσικά δεν είναι μόνος του, καθώς στο πλευρό του είναι ο John, ο Watson δηλαδή. Μαζί πάνε στο παλιό αρχοντικό και επισκέπτονται και τον τάφο της μητέρας του, όπου αποκαλύπτεται ότι ίσως να μην πέθανε από φυματίωση, όπως πίστευε μέχρι τότε. Έτσι, ξεκινάμε μια έρευνα της έπαυλης, όπου ανακαλύπτουμε στοιχεία που θα οδηγήσουν στην απάντηση.


Ως προς το gameplay, θα πρέπει να ψάχνετε τα πάντα, κάθε μικρό ντουλαπάκι, καθώς μέσα μπορεί να βρίσκεται κάτι σημαντικό για την έκβαση της υπόθεσης. Επίσης, σημαντικό κομμάτι στο παιχνίδι είναι το σύστημα Disguises. Ο Sherlock κατά τη διάρκεια των περιπετειών του θα μαζέψει πολλά κουστούμια, τα οποία θα φορά για να αλλάζει την εξωτερική του εμφάνιση. Αυτό είναι σημαντικό γιατί ανάλογα το ταξικό τους υπόβαθρο οι άνθρωποι στην Cordona χωρίζονται σε διαφορετικές ομάδες, οι οποίοι μιλάνε πιο άνετα σε κάποιον ο οποίος ανήκει στην δική του ομάδα.


Το παιχνίδι διαθέτει και ένα action στοιχείο όπου ορισμένες στιγμές σας επιτίθονται εχθροί και καλείστε να τους συλλάβετε πυροβολώντας αντικείμενα όπως πυροσβεστήρες, λαμπτήρες κ.α. ώστε να τους ακινητοποιήσετε ή τους κάνετε λαβές για να τους ακινητοποιήσετε. Τέλος, το παιχνίδι υιοθετεί έναν open world χαρακτήρα, όπου μπορείτε να κρυφακούσετε συνομιλίες περαστικών για να ξεκλειδώσετε κάποια side quests.

Ως προς τα γραφικά, το νησί είναι καλοσχεδιασμένο. Επίσης, ικανοποιητικός είναι ο σχεδιασμός των χαρακτήρων. Ως προς τον ήχο, τα voice overs, είναι ταιριαστά για τον κάθε χαρακτήρα και χρωματίζουν σωστά τη φωνή τους. Τέλος, το soundtrack είναι ικανοποιητικό, χωρίς όμως κάτι να ξεχωρίζει.

Συμπερασματικά, το Sherlock Holmes Chapter One είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να μη ξεχωρίζει στον τομέας των adventure παιχνιδιών, αλλά είναι σίγουρα μια καλή προσπάθεια που αξίζει να παίξουν οι φανς του είδους.


Θετικά:
- Ωραίες υποθέσεις
- Εύκολος χειρισμός

Αρνητικά:
- Frame drops
Αχρείαστες μάχες

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Frogwares 
Publisher: Frogwares 
Available for: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series
Release date: 16/11/2021
Tested on: PS5

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review