Rise Eterna Review

Το Rise Eterna από την ομάδα ανάπτυξης Makee, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Forever Entertainment και πρόκειται για ένα turn-based strategy.


Ως προς την ιστορία, αναλαμβάνετε τον ρόλο της Lua, ενός νεαρού κοριτσιού που μόλις λεηλατήθηκε και καταστράφηκε το χωριό της από ληστές. Αυτό την οδηγεί σε ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα του Gaiacus με έναν πρώην ληστή, τον Natheal, για να δει έναν άντρα γνωστό ως Seevan καθώς οι χωρικοί της είπαν να το κάνει αν ποτέ κινδύνευε. Από εκεί, της ανατίθεται να βρει τις τέσσερις αδερφές της και να αποκαλύψει τα μυστήρια γύρω από την καταγωγή της, κάτι που την οδηγεί να συναντήσει πολλούς χαρακτήρες στην πορεία. Η ιστορία δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη, αλλά περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που αναμένεις να δεις από έναν τέτοιο τίτλο.


Ως προς το gameplay, θα αναλάβετε διάφορες αποστολές όπως την καταστροφή κάθε εχθρού στον χάρτη, τη νίκη του αντίπαλου στρατηγού ή τη διασφάλιση ότι ένας από τους χαρακτήρες σας θα φτάσει σε ένα σημείο διαφυγής. Το turn-based σύστημα μάχης είναι εύκολο να το μάθεις και να το παίξεις από πλευράς στρατηγικής, αλλά η AI των αντιπάλων δεν είναι αναπτυγμένη, καθώς αν δεν πλησιάσετε πολύ κοντά στους αντιπάλους δε σας επιτίθονται.

Η ομάδα σας επίσης δεν ανεβαίνει levels, αλλά κερδίζει πόντους ικανότητας μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει για να μάθετε διάφορες ικανότητες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι παθητικές που ενισχύουν τα στατιστικά του χαρακτήρα ή ενεργοποιούνται υπό ορισμένες συνθήκες. Υπάρχουν επίσης πολύτιμοι λίθοι που οι χαρακτήρες μπορούν να εξοπλιστούν για να βελτιώσουν τα στατιστικά τους, αλλά ανάλογα με την ποιότητα των λίθων μπορούν επίσης να μειώσουν ή να αυξήσουν ένα άλλο στατιστικό εκτός από συγκεκριμένο στατιστικό.


Ως προς τα γραφικά, το Rise Eterna αξιοποιεί καλά την old-school 2D αισθητική με όμορφα σχέδια, ειδικά στα animation των μαχών και στο σχεδιασμό των χαρακτήρων. Τα διάφορα περιβάλλοντα μάχης έχουν επίσης πολλές λεπτομέρειες και ποικίλλουν σε θέματα. Ως προς τον μουσικό τομέα, έχουμε ωραία background μουσική, η οποία όμως δυστυχώς επαναλαμβάνετε.

Συμπερασματικά, το Rise Eterna είναι μια αξιοπρεπής αναδρομή στους διάφορους κλασικούς και παλιούς τίτλους στο είδος SRPG που δείχνει πάθος και δυνατότητες. Στην πορεία, όμως, το παιχνίδι κληρονόμησε επίσης μερικά από τα ζητήματα που έκτοτε έχουν εξαλειφθεί σε σύγχρονους τίτλους ή τουλάχιστον επαναπροσδιορίστηκαν. Δεν θα μπορούσα παρά να ευχηθώ οι επιρροές να μην ήταν τόσο εμφανείς στην περιπέτεια γιατί αυτό το παιχνίδι αξίζει να ξεχωρίσει λίγο περισσότερο. Ωστόσο, οι λάτρεις των SRPG που νοσταλγούν τα πιο παλιά και κλασικά συστήματα παιχνιδιού θα βρουν αυτό ακριβώς που ψάχνουν εδώ.


Θετικά:
- Εύκολο σύστημα μάχης
- Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων

Αρνητικά:
- Η ΑΙ των αντιπάλων

Βαθμολογία: 6,5/10
Developer: Makee
Publisher: Forever Entertainment
Available for: Switch, PC, PS4, Xbox One
Tested on: Switch
Release date: 13/5/2021

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review