My Memory of Us Review

Το My Memory of Us μας έρχεται από την ομάδα ανάπτυξης Juggler Games, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Crunching Koalas.


Ως προς την ιστορία, έχουμε 2 παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που είναι αχώριστοι φίλοι, στη Βαρσοβία του 1939 και απολαμβάνουν τη ζωή τους, έως μια μέρα που ένας κακός βασιλιάς, με μια στρατιά από ρομπότ εισβάλλουν στην γαλήνια χώρα. Τότε βόμβες αρχίζουν να πέφτουν από παντού, ο στρατός της χώρας παραδίδεται και τα ρομπότ συλλαμβάνουν όλους τους ανθρώπους που είναι Κόκκινοι γιατί θεωρούνται εχθροί και εξωγήινοι. Σας θυμίζει κάτι;


Ως προς το gameplay, χειριζόμαστε το αγόρι και το κορίτσι, όπου το καθένα έχει τις δικές του δυνάμεις. Το κορίτσι μπορεί να τρέχει γρήγορα και να χρησιμοποιεί τη σφεντόνα του για να χτυπά αντικείμενα, ενώ το αγόρι, μπορεί να περνά απαρατήρητο από τους φρουρούς, να κλέβει αντικείμενα και να χρησιμοποιεί ένα σπασμένο καθρεφτάκι προκειμένου να τυφλώνει προσωρινά εχθρούς. Μάλιστα τα παιδιά μπορούν να πάρουν το ένα το χέρι του άλλου, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την βασική τους δύναμη ο ένας στον άλλο. Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι απλός και καταλαβαίνεις άμεσα πόσο σημαντική είναι η συνεργασία των δύο χαρακτήρων.

Το My Memory of Us διαρκεί γύρω στις τέσσερις ώρες και αποτελεί μια γλυκόπικρη αλληγορία για την εισβολή των Ναζί στην Πολωνία, το Σεπτέμβριο του 1939. Με απαράμιλλη καλλιτεχνική διεύθυνση και μια απλή μηχανική συνεργασίας στο κέντρο του, θα καταφέρνει να σας κερδίσει. Οι χαρακτήρες δεν μιλάνε, αλλά έχουμε όμορφες κινηματογραφικές σκηνές που συνδέουν τα κεφάλαια του παιχνιδιού μεταξύ τους.


Θετικά:
- Όμορφο τέλος
- Καλαίσθητο εικαστικό

Αρνητικά:
- Κάποιοι αδιάφοροι γρίφοι

Βαθμολογία: 8/10
Developer: Juggler Games
Publisher: Crunching Koalas
Available for: Switch, PC, PS4, Xbox One
Tested on: Switch
Release date: 24/1/2019

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review