Grave Keeper Review

Το Grave Keeper μας έρχεται από την developer Baldur Games, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Forever Entertainment και πρόκειται για έναν hack-and-slash, top-down brawler τίτλο.

Ως προς την ιστορία, παίζετε στο ρόλο ενός Κυνηγού Επικηρυγμένων που βρίσκεται στη χώρα του Απαγορευμένου Οχυρού. Αυτός ο τόπος είναι πλούσιος σε θησαυρούς, αλλά φυλάσσεται από πολυάριθμους δαίμονες και μεγάλα θηρία, όπου ο πιο δυνατός είναι ο Βασιλιάς των Σκελετών. Ο σκοπός σας είναι να συγκεντρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερους θησαυρούς, ενώ πολεμάτε κύματα εχθρών και αμέτρητων αρχηγών, προκειμένου να αναβαθμίσετε τον χαρακτήρα και τον εξοπλισμό σας για να αντιμετωπίσετε τον τρομερό Skeleton King.


Ως προς το gameplay, οι μηχανισμοί του παιχνιδιού είναι απλοί. Σε κάθε επίπεδο υπάρχει μια τοποθεσία που δίνετε τις μάχες σας. Όταν ολοκληρώνεται και τις 5 πίστες κερδίζετε έναν θησαυρό που είναι γεμάτος με νέους εξοπλισμούς, όπλα και ικανότητες. Ενώ όταν φτάσετε κοντά στις 20 πίστες θα σας δοθεί η δυνατότητα να προκαλέσετε τον βασιλιά των σκελετών.

Έχετε δύο κύριες λειτουργίες επίθεσης με τις οποίες πολεμάτε τους δαίμονες που κατοικούν στη γη, καθώς και μια ειδική ικανότητα εάν βρεθείτε σε θανάσιμο κίνδυνο. Πρώτον, υπάρχει η κύρια επίθεση σώμα με σώμα που μπορεί να φιλοξενήσει μια ποικιλία όπλων από σπαθιά και τσεκούρια. Δεύτερον, έχετε επίσης μια επίθεση μεγάλης εμβέλειας από την βαλλίστρα σας. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια ειδική κίνηση που μπορεί να ωθήσει την επίθεσή σας σε μια κίνηση προς τα εμπρός ή μια περιστρεφόμενη σαν ανεμοστρόβιλος, καθώς και άλλες παραλλαγές, όπως ένα μπαράζ βελών που πέφτουν από τον ουρανό. Το παιχνίδι διαθέτει ένα σύστημα ελέγχου άμεσα προσβάσιμο με κάθε κίνηση να αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο κουμπί και ο μακρινός στόχος σας να στοχεύεται με το δεξί αναλογικό μοχλό.


Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να γεμίσει κάθε επίπεδο με έως και δεκατέσσερις διαφορετικούς τύπους εχθρών. Θα πολεμήσετε από ζόμπι που σέρνονται μέχρι τοξότες μεγάλης εμβέλειας. Έχετε μια μπάρα υγείας που καθορίζει τη δύναμη της ζωής σας και πρέπει να νικήσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό εχθρών για να προχωρήσετε πριν σας κατατροπώσουν και χάσετε όλη την υγεία σας. Ωστόσο, συγκεντρώνοντας φίλτρα υγείας, μπορείτε να θεραπεύσετε αμέσως τον εαυτό σας. Στην πραγματικότητα, το παιχνίδι περιστρέφεται γύρω από την πρόοδο σας στα επίπεδα, φτάνοντας ακόμη και τα εκατοντάδες, καθώς συγκεντρώνετε συνεχώς θησαυρούς και ανεβαίνετε επίπεδο μέχρι να αποκτήσετε ένα πλήρες σετ θρυλικού εξοπλισμού για να έχετε την ευκαιρία να κατατροπώσετε τον Skeleton King.

Συμπερασματικά, το Grave Keeper είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται στην επανάληψη και προσφέρει μπόλικους θησαυρούς για να μην γίνει ποτέ το παιχνίδι πολύ βαρετό. Είναι ένα απλό παιχνίδι, αλλά ταυτόχρονα και πολύ ανταποδοτικό.


Θετικά:
- Γρήγοροι ρυθμοί μάχης

Αρνητικά:
Αδιάφορη ιστορία

Βαθμολογία: 6/10
Developer: Baldur Games
Publisher: Forever Entertainment 
Available for: Switch, PC
Tested on: Switch
Release date: 8/12/2019

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review