Clockwork Aquario Review

Το Clockwork Aquario είναι ένα side scrolling platformer από του δημιουργούς της σειράς Wonderboy το οποίο δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην εποχή του. Ο τίτλος αναμενόταν να πρωτοεμφανιστεί σε arcade, αλλά ακυρώθηκε και ερχόμαστε τριάντα χρόνια μετά, όπου ο τίτλος κυκλοφορεί.


Ως προς το gameplay, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρείς χαρακτήρες στους οποίους τους έχει δοθεί ξεχωριστό animation, όμως όλοι τους διαθέτουν πρακτικά τις ίδιες κινήσεις στο παιχνίδι. Ενώ κινείτε τον χαρακτήρα σας μπορείτε να αναπηδήσετε πάνω σε έναν αντίπαλο, όπως επίσης και με οποιοδήποτε χτύπημα μπορείτε να τον αναισθητοποιήσετε και στη συνέχεια σας επιτρέπεται να τον πιάσετε, για να τον πετάξετε στους υπόλοιπους εχθρούς. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού μπορείτε να συλλέξετε διαμάντια που θα σας δώσουν μια ζωή, ενώ δύο χτυπήματα των εχθρών μπορούν να σας στοιχίσουν μια ζωή. Επίσης, μπορείτε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού να συλλέξτε κάποιες φούσκες που ενεργοποιούν ένα προσωρινό shooting μηχανισμό ο οποίος σας δίνει την δυνατότητα να εξαπολύσετε αστέρια ενάντια στους εχθρούς σας.



Ως προς τα γραφικά, ο σχεδιασμός των animations είναι εντυπωσιακός. Στον τίτλο επικρατούν τα έντονα χρώματα και ο τίτλος έχει αποκτήσει ένα χαρούμενο νοσταλγικό ύφος.

Το Clockwork Aquario μας προσφέρει δόσεις νοσταλγίας με το χαρούμενο ύφος του, τα έντονα χρώματα του και το ευχάριστο gameplay, αλλά τελικά δεν στάθηκε αντάξιο των προσδοκιών μας.


Θετικά:
Μοιάζει σαν να ξεπήδησε από τη δεκαετία του 90
- Απλό gameplay

Αρνητικά: 
- Μικρής διάρκειας
- Σε κάποιο σημείο γίνεται μονότονο.

Βαθμολογία: 6/10
Developer: Ryuichi Nishizawa
Publisher: ININ Games
Available for: Switch, PC, Xbox One
Tested on: Switch
Release date:14/12/2020

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review