Chorus Review

Το Chorus μας έρχεται από την Deep Silver και όταν το πρωτοδείς σου θυμίζει arcade τίτλο με διαστημόπλοια. Όμως η αλήθεια είναι πως δεν είναι μόνο αυτό. Αυτό θα το καταλάβεις όταν πρωτοακούσεις την Nara.


Ως προς την ιστορία, το Chorus μας αφηγείται την ιστορία της Nara, μιας πρώην πιλότου της The Circle, η οποία είναι μια μυστικιστική οργάνωση που μάχεται για την ειρήνη στον γαλαξία ή τουλάχιστον έτσι διακυρίζει... Ο αρχηγός της είναι ο Great Prophet, μια μυστηριώδης άνθρωπος, όπου ο λόγος του είναι νόμος και ο οποίος καταδικάζει όποιο δε συμφωνεί μαζί του με θάνατο.

Αυτό που κάνει το παιχνίδι να ξεχωρίζει είναι η ερμηνεία της Nara.Το εισαγωγικό cinematic επιτυγχάνει να σας βάλει στο κλίμα και δίνει τις πρώτες πληροφορίες για την Nara, η οποία είχε λάβει μέρος στην επιδρομή της The Circle στον πλανήτη Νimika Prime, η οποία κατέληξε με την καταστροφή του πλανήτη και την γενοκτονία των κατοίκων του. Η Nara μετάνιωσε για αυτή τη καταστροφή και πλέον στράφηκε κατά του Great Prophet.


Ως προς το gameplay, οι αποστολές στο Chorus διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους. Οι βασικέ αποστολές διαρκούν γύρω στις 10 ώρες, ενώ αν αποφασίσετε να κάνετε όλες τις αποστολές, μπορεί να φτάσει έως και τις 20 ώρες.

Ο χειρισμός που διαστημοπλοίου είναι πολύ καλός. Ο αριστερός αναλογικός μοχλός χρησιμοποιείται για την επιτάχυνση/επιβράδυνση του σκάφους σας, ενώ ο δεξιός για τον έλεγχο της κάμερας. Οι ταχύτητες που αναπτύσσει το διαστημόπλοιό σας είναι τέτοιες που επιτρέπουν τόσο την διεξαγωγή συναρπαστικών αερομαχιών, όσο και την εξερεύνηση του περιβάλλοντος. Μπορείτε επίσης να κάνετε boost για να αναπτύξετε ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα ή να κάνετε drift για να εκτελέσετε περίτεχνους ελιγμούς. Η σωστή χρήση του drift σας επιτρέπει να βρεθείτε πολύ εύκολα στα νώτα των αντιπάλων σας.

Συμπερασματικά, το Chorus είναι μία ευχάριστη εκπλήξη που καταφέρνει να ξεχωρίσει.



Θετικά:
- Αξιόλογο σενάριο
- Πλήρως λειτουργικό σύστημα χειρισμού

Αρνητικά:
- Περιθώρια βελτίωσης των cutscenes

Βαθμολογία: 8/10 Developer: Deep Silver
Publisher: Deep Silver Distributor: Enarxis Dynamic Media Available for: PS4, Xbox One, PC Release date: 2/12/2021
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την Enarxis Dynamic Media για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review