Beyond a Steel Sky Review

Το Beyond a Steel Sky είναι ένα cyberpunk science fiction adventure παιχνίδι, το οποίο γράφτηκε από τον Charles Cecil, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Microids.


Ως προς την ιστορία, αναζητάτε ένα παιδί που το απήγαγε μια μηχανή που όπως φαίνεται έχει βάλει ως στόχο να απαγάγει παιδιά. Η αναζήτηση σας οδηγεί στη Union City, μια πόλη που κυβερνάται από το Council, μια μυστηριώδη ομάδα ατόμων που θέλει όλοι οι πολίτες να είναι πάντα ευτυχισμένοι, υγιείς και να συμμετέχουν τα μέγιστα στα κοινωνικά δρώμενα. Μάλιστα, όλοι όσοι μιλούν μαζί σας φαίνονται ευτυχισμένοι. Είναι, όμως στα αλήθεια; Γιατί δεν νοιάζονται καθόλου για τα παιδιά που αγνοούνται στις άλλες πόλεις;

Ως προς το gameplay, οι γρίφοι είναι είτε εύκολοι για τους έμπειρους παίκτες είτε λογικοί, χωρίς να κουράζουν. Δεν χρειάζεται να κρατάτε σημειώσεις, ακόμα κι αν μερικές φορές φαίνεται ότι χρειάζεται. Η εξερεύνηση είναι απλή, με έναν λευκό κύκλο να σας δείχνει ό,τι είναι διαθέσιμο προς αλληλεπίδραση. Οι διάλογοι έχουν ενδιαφέρον και όποτε αποκτάτε περισσότερες πληροφορίες, εμφανίζονται νέοι διάλογοι.


Η ιστορία του παιχνιδιού εξελίσσεται μέσα από στόχους που φέρνετε εις πέρας. Συνήθως φτάνετε σε κάποιο σημείο όπου ξαφνικά συμβαίνει κάτι άσχετο με αυτό που κάνατε μέχρι εκείνη τη στιγμή και καλείστε να βρείτε λύση. Τα cutscenes του παιχνιδιού είναι ευχάριστα, με ένα κομικ στυλ που τα κάνουν ελκυστικά.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι όμορφα με τους χαρακτήρες να αποτυπώνονται εξαιρετικά στις προσωπικές εκφράσεις αλλά με το animation να χωλαίνει τις περισσότερες φορές και την κάμερα να είναι προβληματική καθώς ζουμάρει πολύ κατά τους διαλόγους.

Συμπερασματικά, το Beyond a steel sky αποτελεί μια όμορφη προσθήκη στα adventures παιχνίδια και προτείνεται στους λάτρεις του είδους.


Θετικά:
- Όμορφα γραφικά
- Χιουμορίστικοι διάλογοι - Ενδιαφέροντες χαρακτήρες

Αρνητικά:
- Κάποιοι γρίφοι είναι κουραστικοί - Προβληματική κάμερα

Βαθμολογία: 8/10 Developer: Charles Cecil
Publisher: Microids Distributor: Enarxis Dynamic Media Available for: PS4, Xbox X|S, PC Release date: 7/12/2021
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την Enarxis Dynamic Media για την παραχώρηση του τίτλου!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review