6Souls Review

Το 6Souls μας έρχεται από την developer BUG-Studio, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Ratalaika Games.

Το 6Souls είναι ένα action-platformer που παίζετε ως ο Jack και ο σκύλος του ο Butch. Ως προς την ιστορία εξερευνάτε ένα μυστηριώδες κάστρο προς αναζήτηση ενός θησαυρού. Η ιστορία πραγματοποιείται σε 80 διαφορετικά επίπεδα, που πραγματοποιούνται σε 8 διαφορετικές τοποθεσίες.


Το 6 Souls θυμίζει τίτλο του NES, με Metroidvania στοιχεία που ξεδιπλώνονται καθώς ξεκλειδώνετε νέες δεξιότητες που θα σας επιτρέψουν να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιοχές που δεν ήταν προσβάσιμες στο παρελθόν.

Οι δυο χαρακτήρες που χειρίζεστε έχουν ακριβώς αντίθετο χειρισμό. Ο Jack είναι ο επιθετικός χαρακτήρας με τον οποίο μπορείτε να πηδάτε και να επιτίθεστε. Με αυτόν νικάτε τους αντιπάλους σας με το σπαθί σας και με το τόξο σας. Από την άλλη ο Butch είναι που κινείται με stealth, κρύβετε πίσω από τους αντιπάλους του και τρέχει γρήγορα φτάνοντας σε μέρη που δεν μπορεί ο Jack .


Επιπλέον υπάρχουν οι δεξιότητες που θα μάθαιτε. Όπως το να καρφώνετε βέλη σε τοίχους για να σκαρφαλώνετε ψηλά. Ξεκλειδώνετε μια δεξιότητα κάθε φορά που νικάτε ένα boss επίπεδο. Αφού πάρετε την νέα δεξιότητα, μπορείτε να επιστρέψετε στα προηγούμενα επίπεδα που τώρα έχετε πρόσβαση σε περιοχές που παλιά δεν είχατε.

Τέλος, όταν ανέφερα ότι συνολικά υπάρχουν 80 επίπεδα μπορεί να πιστεύετε πως θα έχει περιεχόμενο για μπόλικες ώρες διασκέδασης, αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Τα επίπεδα δεν διαρκούν πολύ ώρα, μερικά διαρκούν ακόμα και δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να μπορείτε να ολοκληρώσετε μια περιοχή σε περίπου 30-45 λεπτά. Οπότε στην ουσία θα χρειαστείτε γύρω στις 4 ώρες για να το ολοκληρώσετε.

Συμπερασματικά, το 6Souls είναι ένα όμορφο παιχνιδάκι με pixel-art σχεδιασμό που μπορεί να σας κρατήσει συντροφιά ένα απογευματάκι.


Θετικά:
- Όμορφο 2D platformer

- Απλά διασκεδαστικά επίπεδα

Αρνητικά: 
- Κάποιες δυσκολίες στον χειρισμό

Βαθμολογία: 7/10
Developer: BUG-Studio
Publisher: Ratalaika Games
Available for: Switch, PC, PS4, PS5, Xbox
Tested on: PS4
Release date:3/12/2021

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review