My Universe: Puppies & Kittens Review

Το My Universe: Puppies & Kittens μας έρχεται από την developer It Matters Games και τον publisher Microids Life και πρόκειται για ένα virtual παιχνίδι όπου προσέχεις κουταβάκια και γατάκια.


Στην αρχή του παιχνιδιού είναι διαθέσιμα μόνο τα κουταβάκια, όπου αφού επιλέξεις ένα του δίνεις το όνομα που θέλεις και μετά ξεκινά ένα mini tutorial, όπου σου λέει τα βασικά που χρειάζεται να κάνει για να το κρατήσεις χαρούμενο, όπως το να το ταΐζεις, να το κρατάς καθαρό, να το πηγαίνεις βόλτα και να παίζεις παιχνίδια μαζί του.

Βέβαια, το tutorial δεν είναι πολύ επεξηγηματικό και έτσι σε κάποια σημεία μπορείς να κολλήσεις, όπως όταν το βγάζεις βόλτα, που την πρώτη φορά επειδή διαρκεί πολύ ώρα μπορεί να μη καταλαβαίνεις πότε πρέπει να σταματήσεις και να την κόψεις νωρίτερα, ενώ κανονικά θα πρέπει να περιμένεις να γυρίσεις ξανά πίσω στο σπίτι για να μετρήσει σαν ολοκληρωμένη βόλτα.


Έπειτα από κάθε ενέργεια που κάνετε, βλέπετε ποιο στατιστικό του κατοικιδίου σας ανεβαίνει και κερδίζετε ταυτόχρονα κάποιους πόντους, με τους οποίους ξεκλειδώνετε και άλλα αντικείμενα. Μάλιστα, όταν ξεκλειδώσετε και άλλα τρόφιμα ή παιχνίδια, με τα οποία θα παίζετε με τα κατοικίδιά σας, αυτά θα εμφανίζουν μια φατσούλα, όπου θα δείχνουν αν τους άρεσε ή όχι το παιχνίδι, οπότε σιγά σιγά θα μαθαίνετε τις προτιμήσεις τους και θα προσπαθείτε να τα κρατήσετε χαρούμενα.

Το παιχνίδι διαθέτει auto-saveμόνο και όσο περισσότερο τα φροντίζετε, τόσες περισσότερες ράτσες σκυλιών και γατιών θα εμφανίζονται, τα οποία θα μπορείτε να υιοθετήσετε.


Ως προς τα αρνητικά τώρα, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα είναι η κάμερα, όπου όταν πας να χαϊδέψεις τα ζωάκια ζουμάρει πολύ ανά περιόδους και έτσι καταλήγεις να τα χαϊδεύεις σε ένα συγκεκριμένο σημείο, χωρίς να μπορείς να το δεις ολόκληρο. Επίσης, όταν πετάς τη μπάλα και τη ρίχνεις με δύναμη , τα σκυλάκια συχνά τηλεμεταφέρονται στο σημείο που πρέπει ή άλλες φορές μπορεί να πιάνουν την μπάλα και να εμφανίζονται μέσα από τη τζαμαρία.

Συμπερασματικά, το My Universe: Puppies & Kittens είναι ένα παιχνίδι που δεν απευθύνεται τόσο σε ενήλικες, όσο σε παιδιά, καθώς η παντελής έλλειψη στόχων και η πλήρη ελευθερία που σου δίνει, σύντομα θα το κάνει ανιαρό και αδιάφορο το παιχνίδι. Από την άλλη είναι μια καλή ευκαιρία για τα παιδιά να μάθουν τις υποχρεώσεις που έχουν όταν φροντίζουν ένα ζωάκι.


Θετικά:
- Ιδανικό για παιδιά
- Αξιολάτρευτα κουταβάκια και γατάκια

Αρνητικά: - Έλλειψη στόχων - Προβληματική κάμερα

Βαθμολογία: 6/10 Developer: It Matters Games
Publisher: Microids Life Distributor: Enarxis Dynamic Media Available for: PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch Release date: 28/10/2021
Tested on: Switch

Ευχαριστώ πολύ την Enarxis Dynamic Media για την παραχώρηση του τίτλου!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review