Marsupilami: Hoobadventure Review

Το Marsupilami: Hoobadventure μας έρχεται από την developer Ocellus Studio, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η αγαπημένη Microïds, που μας πρόσφερε πριν από λίγο καιρό το
The Smurfs: Mission Vileaf.


Ως προς την ιστορία, είστε ένα μικρό μαρσουπιλαμί που βρίσκετε μια σαρκοφάγο και από μέσα πετάγεται ένας σκελετός που έχει τη δύναμη να εξουσιάζει τα ζώα. Έτσι, εσείς τον παίρνετε στο κατόπιν και προσπαθείτε να τον σταματήσετε.


Ως προς το gameplay, το Marsupilami: Hoobadventure είναι ένα πολύ καλό 2D platforming, το οποίο δυστυχώς διαρκεί μόνο 2-3 ωρίτσες. Το παιχνίδι χωρίζεται σε 3 βασικούς κόσμους, όπου συνολικά έχουμε περίπου 25 πίστες. Σε κάθε πίστα, εκτός του ότι προσπαθείτε να φτάσετε στην πύλη για να πάτε στην επόμενη πίστα, πρέπει να προσπαθήσετε να μαζέψετε τα 5 φτερά που υπάρχουν και τα οποία χρειάζονται για να ξεκλειδώσουν άλλες τρεις πίστες. Κάθε φορά που τερματίζετε μια πίστα, ξεκλειδώνει η ίδια με time trial για να προσπαθήσετε να κάνετε τον καλύτερο χρόνο. Τέλος, στην τελευταία πίστα κάθε κόσμου, έχετε μια πίστα που κυνηγάτε τον σκελετάκια, με την τελευταία να έχει ένα boss fight.

Ο χειρισμός είναι ιδιαίτερα απλός και λειτουργικός. Μπορείτε να πηδήξετε, να κάνετε τούμπα και να χρησιμοποιήσετε την ουρά σας σαν όπλο για να σπάσετε πράγματα. Επίσης, υπάρχουν και κάποια δαχτυλίδια/κρίκους στους οποίους μπορείτε να πιαστείτε για να ανέβετε πιο ψηλά. Αυτός ο χειρισμός μπορεί να φαίνεται απλός, αλλά η ποικιλία περιοχών που θα συναντήσετε δε θα σας κάνει να το βαρεθείτε στιγμή.


Επίσης, σε κάθε πιστά υπάρχουν πολλά φρούτα που μπορείτε να συλλέξετε. Για κάθε 100 φρούτα που μαζεύετε παίρνετε μια επιπλέον ζωή και μπορείτε να φτάσετε στο σύνολο έως τις 99 ζωές! Αυτό μπορεί να φαίνεται εξωφρενικά μεγάλος αριθμός, αλλά όντως μπορείτε να το πετύχετε στον τελευταίο κόσμο. Τώρα αν αναρωτιέστε πως γίνεται να σας αφήνει να μαζεύετε τόσες ζωές, θα σας θύμιζα πως το παιχνίδι αυτό απευθύνεται σε παιδιά.

Παρόλα αυτά όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το παιχνίδι είναι όντως ενδιαφέρον και υπάρχει ένας βαθμός πρόκλησης, οπότε δε θα το βαρεθούν και οι μεγαλύτερης ηλικίας παίχτες.

Συμπερασματικά, το Marsupilami: Hoobadventure είναι ένα διασκεδαστικό platforming παιχνίδι, το οποίο είναι ιδανικό για παιδιά, αλλά δε θα απογοητεύσει και τους μεγαλύτερους παίχτες.


Θετικά:
- Ιδανικό για παιδιά
- Διασκεδαστικό gameplay

Αρνητικά: - Χαμηλό επίπεδο δυσκολίας - Μικρής διάρκειας

Βαθμολογία: 7,5/10 Developer: Ocellus Studio
Publisher: Microïds Distributor: Enarxis Dynamic Media Available for: PS4, Xbox One, Xbox Series X|S, PC, Nintendo Switch Release date: 16/11/2021
Tested on: Switch

Ευχαριστώ πολύ την Enarxis Dynamic Media για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review