Epic Chef Review

Το Epic Chef μας έρχεται από την developer Infinigon, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Team17 και όπως καταλαβαίνετε έχει να κάνει με μαγείρεμα, αλλά δεν αρκείται σε αυτό!

Ως προς την ιστορία, είστε ο Zest που φτάνετε στο λιμάνι της Αμβροσίας, χωρίς να κατέχετε τίποτα, παρά μόνο τα συμβόλαια μιας βίλας. Όμως αυτή η πόλη έχει κάτι το ιδιαίτερο... Όλοι ασχολούνται με τη μαγειρική, αλλά σε υπερβολικό βαθμό και η βίλα σας είναι λίγο περίεργη... Μοιάζει στοιχειωμένη και λίγο ερειπωμένη και στα χωράφια σας τριγυρνάνε περίεργοι άνθρωποι και στα χωράφια σας τα φυτά μεγαλώνουν γρηγορότερα από το κανονικό. Σε αυτή τη περίεργη πόλη λοιπόν αποφασίζετε να ζήσετε και να ξεκινήσετε το μαγειρικό σας ταξίδι.


Ως προς το gameplay υπάρχει κύκλος ημέρας-νύχτας, όπου αυτό σημαίνει πως τα μαγαζιά είναι συγκεκριμένες ώρες ανοιχτά και οι NPC ανάλογα την ώρα, εμφανίζονται σε άλλο μέρος. Θα παίρνετε quests που μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε για να τα ολοκληρώσετε, αλλά ευτυχώς πάντα θα έχετε αρκετές δουλειές να κάνετε, όπως να φυτέψετε καινούριους σπόρους, να δημιουργήσετε καινούριες συνταγές ή να κατασκευάσετε καινούρια αντικείμενα.


Ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού είναι και οι μάχες των σεφ, στις οποίες εσείς και ένας αντίπαλος μαγειρεύετε το καλύτερο σας φαγητό και ένας κριτής αποφασίζει τον νικητή. Το σύστημα μαγειρέματος φαίνεται απλό, αλλά είναι ιδιαίτερο με συνέργειες που πρέπει να ανακαλύψετε για να δημιουργείτε το σωστό άρωμα, βάζοντας τις σωστές σάλτσες.

Συμπερασματικά, το Epic Chef είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που θα σας πάρει κάμποση ώρα μέχρι να μπείτε στο κλίμα, αλλά στη συνέχεια θα καταφέρει να σας κρατήσει. Όσοι λοιπόν θέλουν να δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες, αυτό το παιχνίδι είναι γι΄ αυτούς.


 Θετικά:
- Καλογραμμένους χαρακτήρες με χιούμορ
- Διασκεδαστικό σύστημα μαγειρέματος

Αρνητικά:
- Μακροσκελείς διαλόγους
- Έλλειψη manual save

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Infinigon
Publisher: Team17
Available for: Nintendo Switch, PC, Playstation 4, Xbox One
Release date: 11/11/2021
Tested on: 
Nintendo Switch

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review