Battlefield 2042 Review

Η σειρά Battlefield της EA, μας φέρνει τον νέο τίτλος της σειράς, που ακούει στο όνομα Battlefield 2042. Ο νέος τίτλος μας έρχεται τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του προηγούμενο τίτλου της σειράς, ο οποίος ήταν ο Battlefield V.

Ο τίτλος, όπως είχε ανακοινώσει άλλωστε δεν έχει single player campaign, κάτι που όπως δικαιολόγησε η DICE, μόνο ένα μικρό ποσοστό από τους κατόχους των τίτλων της ασχολούνται με την ιστορία. Φυσικά όμως δεν παύουν κάποιοι να τα παίζουν, οπότε θα ήταν καλό αφού τους πήρε τρία ολόκληρα χρόνια, να έφτιαχναν κάτι και για αυτούς τους παίχτες.


Ως προς την ιστορία βρισκόμαστε στο 2042, όπου έχει ξεσπάσει άλλος ένας παγκόσμιος Πόλεμος μεταξύ των Η.Π.Α., Ρωσίας, Κίνας και Κορέας. Το παιχνίδι διαθέτει 3 βασικά multiplayer modes που είναι τα All-Out Warfare, Hazard Zone και Portal.

Το All-Out Warfare mode χωρίζεται στο Conquest και Breakthrough. Στο Conquest οι παίχτες καταλαμβάνουν περιοχές, τις οποίες θα πρέπει να κρατήσουν υπό την κατοχή τους για όση περισσότερη ώρα μπορούν, κερδίζοντας πόντους. Στο Breakthrough mode τώρα, οι παίχτες χωρίζονται σε δύο ομάδες, όπου η μία είναι που επιτίθεται και η άλλη που αμύνεται. Αυτά τα modes είναι και τα πιο γνωστά του παιχνιδιού, τα οποία επιτρέπουν 128 παίχτες να παίζουν ταυτόχρονα. Όπως καταλαβαίνετε όμως αυτό έχει κάποια προβλήματα, καθώς για να χωρέσουν οι 128 παίχτες έχουν μεγαλώσει οι χάρτες, αλλά η δράση γίνεται πάντα σε συγκεκριμένα σημεία και μέχρι να φτάσετε εκεί πλέον σας παίρνει περισσότερη ώρα και το παιχνίδι κάνει κοιλιά.


Το Hazard Zone mode, είναι σχετικά αδιάφορο. Εδώ θα πρέπει να συλλέξετε διάφορους σκληρούς δίσκους, όπου υπάρχουν σε διάφορα σημεία του χάρτη. Στο δρόμο σας όμως θα βρεθούν άλλες ομάδες ή A.I. εχθροί, όπου θα σας κόψουν το δρόμο.

Τέλος, έχουμε το Portal mode, όπου είναι και το πιο ενδιαφέρον. Στο Portal παίζετε σε χάρτες από παλιότερους τίτλους της σειράς, όπως του Battlefield 1942 και Battlefield 3. Εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε custom modes τα οποία μάλιστα μπορείτε να μοιραστείτε με άλλους παίχτες.


Ως προς τον εικαστικό τομέα, το Battlefield 2042 προσφέρει ένα οπτικό υπερθέαμα με τους τεράστιους χάρτες να είναι γεμάτοι με ουρανοξύστες, τις εκρήξεις των αυτοκινήτων, τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν. Παρόλα αυτά το παιχνίδι δεν τρέχει απροβλημάτιστα, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά glitches και bugs, όπως παίκτες που αναγεννιούνται μέσα σε τοίχους και δεν μπορούν να κάνουν βήμα, αποκομμένα κεφάλια καθώς φυσικά και πολύ αργές συνδέσεις στα lobbies, όπως και πολλές αποσυνδέσεις.

Συμπερασματικά, το Battlefield 2042 μοιάζει με έναν τίτλο που κυκλοφορήσετε πολύ νωρίτερα απ' ότι έπρεπε. Παρόλα αυτά. όλα τα προβλήματα που παρουσιάζει, είναι πράγματα που μπορούν να φτιαχτούν και ελπίζουμε ότι η ομάδα ανάπτυξης θα δώσει τον απαιτούμενο χρόνο για να διορθώσεις τα κακώς κείμενα.

 
Θετικά:
- Portal mode
- Όμορφος εικαστικός τομέας

Αρνητικά:
- Πολλά glitches και bugs
- Έλλειψη single player campaign

Βαθμολογία: 7/10
Developer: DICE
Publisher: EA Games
Distributor: Bandai Namco Entertainment Hellas
Available for: PS4, PC, Xbox One, PS5, Xbox Series S|X
Release date: 29/10/2021
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την BANDAI NAMCO Entertainment για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review