The Caligula Effect 2 Review

Το The Caligula Effect 2 μας έρχεται από την historia Inc, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού ανέλαβε η αγαπημένη Nippon Ichi Software.

Ως προς την ιστορία, υπάρχει ένας κόσμος ο Redo, όπου δημιουργήθηκε από την virtuadoll Regret. Σε αυτόν τον κόσμο πηγαίνουν όσοι άνθρωποι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από τη ζωή τους και θέλουν να ξεφύγουν από την πραγματικότητα. Στην ουσία όποιος πάει σε αυτόν τον κόσμο, ξεχνάει το παρελθόν του και ζει εκεί ως avatar.


Ένας τέτοιος άνθρωπος είστε και σεις, που όμως έχετε εφιάλτες τα βράδια. Μια μέρα όμως εμφανίζεται μια άλλη virtuadoll, η οποία ονομάζεται χ και σας εξηγεί την κατάσταση. Όταν λοιπόν συνειδητοποιείται την κατάσταση που βρισκόσαστε και απαρνιέστε αυτή την ειδυλλιακή ζωή σας δίνει τη δύναμη να πολεμήσετε.

Πλέον οι δυο σας συνεργάζεστε για να βρείτε έναν τρόπο να καταστρέψετε αυτόν τον ψεύτικο κόσμο και να επιστρέψετε στην πραγματικότητα. Φυσικά δεν πολεμάτε μόνοι σας, αλλά βρίσκετε στο ταξίδι σας και άλλους ανθρώπου που βλέπουν εφιάλτες και έτσι έχουν τη δύναμη να ξυπνήσουν και να αντισταθούν.


Ως προς το gameplay, οι μάχες είναι στην ουσία turn based, όπου επιλέγετε ποια χρονική στιγμή θα επιτεθείτε. Μάλιστα για αυτό το χρονικό διάστημα μπορείτε να δείτε και τις επιθέσεις τον αντιπάλων σας. Εδώ είναι που μπορείτε να χτίσετε και τη στρατηγική σας, καθώς ορισμένες επιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν σπάσιμο άμυνας ή να αυξήσουν το Risk gauge των αντιπάλων.


Φυσικά έχουμε και τις ειδικές επιθέσεις, οι οποίες ενεργοποιούνται όταν η χ παίζει ένα τραγούδι της, που έτσι στην ουσία κάνει boost όλα τα στατιστικά σας. Τέλος έχουμε και τις ultimate επιθέσεις, οι οποίες ενεργοποιούνται όταν γεμίσει η αντίστοιχη μπάρα του κάθε χαρακτήρα. Τέλος, έχετε τη δυνατότητα να επιλέγετε τι επίθεση θα κάνει το κάθε μέλος της ομάδας σας, αν και αυτό χρειάζεται περισσότερο μόνο όταν παίζετε με κάποιο boss. Συνήθως εγώ το άφηνα στο auto-battle, όπου επιτίθονται μόνοι τους. Μάλιστα σε αυτό μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να παίξουν επιθετικά ή αμυντικά.

Τέλος, όταν δεν πολεμάτε μπορείτε να συσφίγγετε τους δεσμούς σας με τα άλλα μέλη της ομάδας σας, μέσα από επεισόδια χαρακτήρων που θα βλέπετε ή να ολοκληρώνετε side quests από τους npcs που συναντάτε.


Ως προς τα γραφικά, το παιχνίδι δεν εντυπωσιάζει. Παρόλα αυτά δεν είναι κακό. Αυτό που με εκνεύρισε σε ένα βαθμό είναι πως πολλού npcs που είναι άχρηστοι, όταν τους πλησιάσεις εξαφανίζονται. Τέλος, ως προς το κομμάτι του ήχου, συναντάμε πολύ καλό soundtrack.

Συμπερασματικά, το The Caligula Effect 2 είναι ένα καλό rpg παιχνίδι, το οποίο δεν χρειάζεται να έχετε παίξει τον προηγούμενο τίτλο για να ευχαριστηθείτε. Το προτείνω σε όσους παίζουν jrpg παιχνίδια και θέλουν να παίξουν ένα χαλαρό.


Θετικά:
- Ωραίο σύστημα μάχης
- Είναι standalone τίτλος

Αρνητικά:
- Αδιάφορα side-quests
- Πολλές μάχες

Βαθμολογία: 7,5/10
Developer: historia Inc
Publisher: NIS America
Available for: PS4
Release date: 22/10/2021
Tested on: 
PS4

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review