Shadow Corridor Review

Το Shadow Corridor αναπτύχθηκε από την KazukiShiroma, ενώ την έκδοση του παιχνιδιού ανέλαβε η NIS America και πρόκειται για έναν τίτλο τρόμου επιβίωσης που αντλεί έμπνευση από τις ιαπωνικές τοποθεσίες και τη λαογραφία, με κακά πνεύματα που οδηγούνται από στοιχειωμένες μάσκες Noh.


Το παιχνίδι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην παρουσίαση του τρόμου. Το Shadow Corridor προκαλεί τον φόβο του από την αγωνιώδη προσμονή και τον τρόμο. Δεν υπάρχει μουσική καθώς εξερευνάτε τους σκοτεινούς διαδρόμους οπλισμένοι μόνο με έναν αναπτήρα και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα. Παντού επικρατεί σιωπή και ακούγεται μόνο ο ήχος των βημάτων σας, μέχρι ένα κακό πνεύμα να καταφέρει να σας βρει και τότε η μουσική γίνεται έντονη και εσείς τρέχετε για να κρυφτείτε.


Στο Shadow Corridor υπάρχουν jump scares, αλλά εκτελούνται καλά και δεν βασίζεται το παιχνίδι σε αυτά. Αυτά ξεκινούν αρκετά χαλαρά, είτε σε πιάνει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που εισβάλεις, είτε ακούς το νιαούρισμα μιας γάτας και αργότερα γίνονται πολύ ανησυχητικά όταν παγιδεύεστε στα τείχη του ναού που εξερευνάτε.

Το παιχνίδι έχει πολύ εξερεύνηση. Κάθε χάρτης δημιουργείται τυχαία, κάτι που θα σας κρατήσει απασχολημένους εάν αποφασίσετε να επαναλάβετε οποιοδήποτε μέρος του παιχνιδιού. Δεν θα συναντήσετε ποτέ την ίδια διάταξη των λαβύρινθων του διαδρόμου καθώς αναζητάτε κλειδιά για να ξεκλειδώσετε τις πόρτες σε μια προσπάθεια να διαφύγετε. Αυτό που αυξάνει το ενδιαφέρον είναι η ύπαρξη ενός χρονομέτρου σε κάθε επίπεδο, οπότε δεν μπορείτε να χάσετε πολύ χρόνο στην εξερεύνηση και αυτόματα αυξάνεται η αγωνία.


Συμπερασματικά, το Shadow Corridor, θα καταφέρει να σας τρομάξει και να σας κρατήσει στην τσίτα όση ώρα το παίζετε. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει α μείνει ξύπνιος το βράδυ.


Θετικά:
- Τυχαίοι χάρτες
- Ταιριαστή μουσική
- Μπόλικη δόση τρόμου

Αρνητικά:
- Ο εικαστικός τομέας

Βαθμολογία: 7/10
Developer: KazukiShiroma
Publisher: NIS America
Available for: PS4, Nintendo Switch, PC
Release date: 26/10/2021
Tested on: 
Nintendo Switch

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review