Gleylancer Review

Το Gleylancer είναι ένα κλασικό shoot ‘em up του Sega Mega Drive.Το παιχνίδι διαθέτει ιδιαίτερα μακροσκελή και περιποιημένα κινηματογραφικά στιγμιότυπα που θυμίζουν διαστημικά anime της εποχής.


Ως προς την ιστορία, το 2025, η Γήινη Ομοσπονδία δέχεται επίθεση από μια άγνωστη φυλή εξωγήινων. Ο διαστημικός στόλος του εχθρού συγκρούεται με τα σκάφη της Γης και οι μάχες αποδεικνύονται σκληρές. Όλα αλλάζουν όταν οι εξωγήινοι χρησιμοποιούν μια άγνωστη τεχνολογία για να τηλεμεταφέρουν τη ναυαρχίδα του γήινου στόλου εκτός μάχης. Ακέφαλη, η γήινη αρμάδα αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες ενάντια στον εχθρό.


Κάπου εδώ γνωρίζουμε την πρωταγωνίστρια Lucia Cabrock, κόρη του εξαφανισμένος ναυάρχου που τυγχάνει και εκπαιδευόμενη πιλότος αστρικών μαχητικών. Όπως καταλαβαίνετε, ο χαμός του πατέρα της την επηρεάζει ψυχολογικά και ξεσπά ενάντια στην ηγεσία του στόλου.

Τα στελέχη, μη μπορώντας να κάνουν κάτι περισσότερο ενάντια σε μια άγνωστη απειλή, την καθησυχάζουν, αλλά μέσα στη θλίψη της η Lucia αποφασίζει να κάνει κάτι παράτολμο. Μαζί με τη φίλη της, την Teim, αναλαμβάνουν τον έλεγχο ενός μαχητικού σκάφους που βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Οι βαθμοφόροι αντιλαμβάνονται οτι δεν έχει νόημα να τις σταματήσουν και οι δύο κοπέλες ξεκινούν μια επίθεση εναντίον των εξωγήινων που τόλμησαν να αρπάξουν τον πατέρα της Lucia! Θα καταφέρουν να τον βρουν ζωντανό και να τον σώσουν;


Το παιχνίδι είναι μακροσκελές, με 10 πίστες γεμάτες ολοένα και μεγαλύτερη δυσκολία. Ένα χτύπημα αρκεί για να χάσετε μία ζωή και, αν συμβεί αυτό, το παιχνίδι σας επιστρέφει σε ένα checkpoint χωρίς power-ups όπως ακριβώς και τα Gradius.

Συμπερασματικά, το Gleylancer είναι ένα τίμιο shoot em up το οποίο δεν ήταν και τόσο δημοφιλές στην εποχή του για να γίνει δελεαστικό έτσι ώστε να ήταν απαραίτητη η απόκτηση του την εποχή που κυκλοφόρησε σε cartridge.


Θετικά:
-Λογική τιμή
- Επιτέλους ήρθε στα Αγγλικά

Αρνητικά:
- Έλλειψη multiplayer

Βαθμολογία: 7/10
Developer: Masaya 
Publisher: Ratalaika Games
Available for: PS4, Xbox One, Switch
Release date: 15/10/2021
Tested on: Switch

Ευχαριστώ πολύ την εκδότρια εταιρεία για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review