Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Hinokami Chronicles Review

Το anime Kimetsu no Yaiba κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2019 και είχε κάνει αίσθηση. Το hype για το συγκεκριμένο anime παραμένει υψηλό και δε θα μπορούσε να παραμείνει ανεκμετάλλευτο ένα τέτοιο anime. Έτσι, η CyberConnect2 που μας έχει προσφέρει το αγαπημένο Dragon Ball Z: Kakarot και τα Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm, ανέλαβε την ανάπτυξη του τίτλου, ενώ η Sega την έκδοση.


Ξεκινώντας με το story mode, αποτελείται από 8 διαφορετικά κεφάλαια, όπου περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά γεγονότα της σειράς. Δυστυχώς όμως η αφήγηση είναι ελλιπής, με αποτέλεσμα αν κάποιος δεν έχει δει το anime να μη μπορεί να το παρακολουθήσει. Πολλές λεπτομέρειες που λείπουν από το παιχνίδι, υπάρχουν κρυμμένες σε μορφή memory fragments, τα οποία μπορείτε να τα βρείτε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και μόλις τελειώσετε το κεφάλαιο, μπορείτε να τα παρακολουθήσετε με την ησυχία σας. Αλλά στα memory fragments, έχουμε ελάχιστο animation και περισσότερο αφήγηση, οπότε κάποιοι μπορεί να τα βρουν βαρετά.


Κάθε κεφάλαιο στην ουσία ξεκινά με ένα cutscene και ακολουθεί περιπλάνηση στον χώρο, όπου είναι αδιάφορος και στην ουσία υπάρχει για να μαζέψεις memory fragments και αστεράκια για να ξεκλειδώσεις rewards. Όσο κάνετε την περιπλάνηση θα σας επιτεθούν κάποιοι δαίμονες, μέχρι που φτάνετε στο τελικό boss. Εκεί, ξεκινά μια ωραία μάχη, όπου το αποτελείωμα του δαίμονα γίνεται με κάτι υπέροχα cutscenes, όπου πρέπει να πατάτε και συγκεκριμένα κουμπιά.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως το επίπεδο δυσκολίας είναι σχετικά χαμηλό και σε περίπτωση που πεθάνετε, σας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσετε από εκεί που μείνατε με ολόκληρη ζωή, ενώ παραμένει η ζημιά στο αντίπαλο boss. Το μόνο μειονέκτημα σε αυτή την επιλογή είναι ότι μετράει στην τελική βαθμολογία που θα σας δώσει στην ολοκλήρωση του κεφαλαίου και δε θα είναι η ανώτερη δυνατή, η οποία είναι «S».


Ένα άλλο mode είναι το VS Mode, όπου υπάρχουν οι επιλογές για online/offline fight όπως και για practice. Στις online μάχες κάνετε αγώνες κατάταξης όπου ανάλογα τον αριθμό των μαχών που κάνετε, αποκτάτε περισσότερους πόντους. Συνολικά μπορείτε να παίξετε με 11 διαφορετικούς χαρακτήρες και αργότερα αναμένεται να προστεθούν και καινούργιοι, όπου θα είναι δαίμονες.

Τέλος, έχουμε το training mode, όπου αφού διαλέξετε δάσκαλο, θα πρέπει να περάσετε από 10 challenges, όπου το καθένα έχει 3 στόχους που πρέπει να επιτύχετε. Τα challenges είναι γενικά χαμηλής δυσκολίας και μετά από ένα σημείο γίνονται επαναλαμβανόμενα.


Ως προς τα γραφικά, το παιχνίδι έχει καλοσχεδιασμένους χαρακτήρες και υπέροχα cinematics, που θα λατρέψουν οι λάτρεις της σειράς. Τέλος, τα voice overs είναι των ηθοποιών που παίζουν στο anime κα θα νιώσετε σαν να ξαναβλέπετε το anime. Αυτή την αίσθηση θα σας δώσει και το soundtrack.

Συμπερασματικά, το Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Hinokami Chronicles είναι ένα παιχνίδι που απευθύνεται στους λάτρεις της σειράς. Το παιχνίδι θα σας προσφέρει 10 ώρες gameplay περιεχόμενο, με τα voice overs των αγαπημένων σας ηθοποιών και πανέμορφα cinematics. Τώρα βέβαια, αν δεν έχετε δει τη σειρά, δε θα το πρότεινα, καθώς είναι λίγο βεβιασμένη η ιστορία.


Θετικά:
- Πανέμορφο soundtrack
- Τo animation στις μάχες
- Τα αυθεντικά 
voice overs

Αρνητικά:
- Λείπουν κάποιες σημαντικές σκηνές
- Αδιάφορες περιοχές εξερεύνησης

Βαθμολογία: 8/10
Developer: CyberConnect2 
Publisher: Sega
Distributor: Zegetron
Available for: PS4, PC, Xbox One, PS5, Xbox Series S|X
Release date: 15/10/2021
Tested on: PS4

Ευχαριστώ πολύ την Zegetron για την παραχώρηση του τίτλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Jin Conception Review

Παρουσίαση: Το Δαχτυλίδι Των Νιμπελούνγκεν

Atelier Marie Remake: The Alchemist Of Salburg Review